Onze school

Hier vindt u algemene informatie over de Dreefschool, zoals de schooltijden en teaminformatie

Ouders

Alle informatie voor ouders zoals de jaarkalender van onze school en de weekbrief zijn hier te vinden.

SchouderCom

Elke klas laat hier weten wat ze hebben gedaan en meemaken. En wat er in de planning staat.

Als ouder op zoek naar het beste onderwijs voor uw kind wilt u een zorgvuldige keuze kunnen maken. Elk kind is immers anders en u wilt het beste voor uw kind.

Wij zijn ons bewust dat kinderen verschillen en als school willen we heel graag inspelen op de diversiteit van kinderen, omdat in de wereld waarin ze groot worden die diversiteit ook zo waardevol en zo nodig is

Weekbrief 9 (17-12-2021)

Agenda

20 december t/m 24 december: Verlengde kerstvakantie
27 december t/m 7 januari: Kerstvakantie
24 januari: Studiedag groep 1 t/m 8; leerlingen zijn vrij
25 januari: MR vergadering
26 januari: Nationale voorleesdagen t/m 7 februari
14 februari: def. Adviesgesprekken groep 8
21 februari t/m 25 februari: Voorjaarsvakantie

 

Beste ouders

 

Het is een hele vreemde afsluiting van het jaar op deze manier. Ineens zitten we met elkaar het kerstfeest te vieren. Wij kijken terug op een mooi jaar, waarin we als team goede stappen hebben gezet in de doorontwikkeling van ons onderwijs. We willen iedereen bedanken voor de steun en complimenten die wij in roerige tijden van veel ouders hebben mogen ontvangen. Dit doet ons goed en geeft ons veel vertrouwen voor de periode na de kerstvakantie.

 

Inline image Inline image


Kerstontbijt
Vanmorgen hadden we het eerste kerstontbijt op de Dreef. Alle klassen waren feestelijk versierd en de kinderen zagen er prachtig uit!
Er is veel gezongen in de klassen en het ontbijt was perfect verzorgd door alle klassenouders.
Heel erg bedankt voor jullie hulp!


Baby nieuws
In de vorige weekbrief ben ik vergeten te vermelden dat op 12 november de dochter van Juf Jennifer is geboren!


Na de kerstvakantie gaat Juf Corine met verlof. Zij is in verwachting van een tweeling. In de afgelopen weken heeft zij online les gegeven aan groep 8C. Gelukkig hebben wij een leuke meester gevonden die haar tijdens het verlof kan vervangen. We wensen Corine veel sterkte met de laatste loodjes.

 

Opname Dit is Holland
In september hebben wij de opname crew van het tv programma Dit is Holland op bezoek gehad. Op Tweede Kerstdag wordt dit uitgezonden op RTL 4. We hebben hieraan mee gedaan, omdat er behoefte was aan een filmpje van het reilen en zeilen in de school tijdens de schoolsluiting vorig jaar. Nu is het filmpje klaar en kan het na uitzending op de website van de school geplaatst worden om nieuwe ouders een inkijkje te geven in de school en de sfeer op school. Natuurlijk is het veel te kort om de school volledig in beeld te brengen, maar het geeft toch een leuke impressie. We overwegen om in de toekomst (met zonnig weer) een schooldag op de Dreef filmen. Als u ons daarbij kunt helpen, horen wij het graag!

 

Schoolfotograaf bijbestellen
Mocht u nog schoolfoto’s online willen bijbestellen en u bent de inlogcode kwijt, dan kan de QR scan hieronder gebruikt worden.

 

Inline image

We wensen iedereen hele fijn feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!


Met warme kerstgroet, Team van de Dreefschool.

 

Inline image

 

17 decemberLees verder
Weekbrief 8 (03-12-2021)

Agenda

8 december: Studiedag gr. 1 t/m 4: kinderen van groep 1 t/m 4 zijn vrij
20 december: Hofjestocht
23 december: Kerstviering
24 december: 11.50 leerlingen gr. 1 t/m 8 KH vrij, 12.00 leerlingen gr. 1 t/m 8 Dreef vrij
27 december t/m 7 januari: Kerstvakantie

 

Beste ouders,

 

Wat een fantastisch feest vandaag! Sinterklaas en de Pieten zijn ook dit jaar weer bij ons langs gekomen. Dankzij de geweldige inzet van de ouderraad heeft iedereen kunnen genieten van een gezellig feest in de gymzaal. Ook de kinderen die in quarantaine zitten of ziek zijn hebben dit feestje online meegemaakt.
Het bezoek was van tevoren aangekondigd met het Dreefschool Sinterklaas journaal, want Sint had al een kijkje in de klassen genomen. Ook hadden alle hulppieten tijdens de gymles al goed geoefend met meester Pieter en een pieten diploma gehaald! Dit weekend wordt pakjesavond gevierd, de kinderen mogen maandag iets later komen. We hebben een uurtje inloop gepland. De brigadiers zijn alleen op de gebruikelijke tijd op de Dreef.

 

Inline image Inline image

 

Opnieuw veranderingen in de maatregelen
Er is een update gemaakt van het protocol van de PO raad. Belangrijkste wijziging voor ons is dat de collega’s verplicht zijn een mondkapje in de gangen te dragen. Hier zijn wij afgelopen maandag direct mee gestart. In de bijlage kunt u de aangepaste beslisboom lezen. Zoals u waarschijnlijk via het nieuws heeft meegekregen mogen kinderen met een lichte verkoudheid en een negatieve zelftest naar school komen. De zelftesten voor de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 worden komende week op school geleverd. Wij geven twee per week twee zelftesten aan de kinderen mee. De zelftesten worden niet op school afgenomen, wij blijven bij het uitgangspunt dat dit de verantwoordelijkheid is van ouders.

 

Nederland leest Junior
Alle leerlingen van de groepen 7 doen mee aan het project 'Nederland leest junior'. De hele groep leest hetzelfde boek Katvis. Een razend spannend verhaal over valse vrienden, echte gangsters en een kip genaamd Beyoncé. Een origineel en boeiend boek dat leest als een spannende film. Het is voor de kinderen een leuke ervaring om met elkaar en op verschillende manieren hetzelfde boek te lezen. We lezen zelfstandig, soms in duo's, in kleine groepjes of lezen mee met de leerkracht. (Hardop) lezen blijft ook in de bovenbouw belangrijk. Het boek leidt ook tot boeiende en leuke gesprekken in de klas over reizen, grenzen, gevaren van internet en ontmoetingen met cybervrienden. Daarnaast doen we dit ook om het leesplezier te stimuleren. De kinderen mogen het boek na het project houden. Zo heeft iedereen het boek van schrijver Tjibbe Veldkamp thuis op de plank staan.

 

Inline image


Fijn weekend en een gezellige pakjesavond,


Namens het team

5 decemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren