Ontmoeting
  Ontdekking
    Ontplooiing

Ontmoeting

Wij willen dat kinderen, ouders en leerkrachten elkaar ontmoeten op de Dreefschool. Kinderen ontmoeten elkaar in de klas of op het schoolplein. Maar ook tijdens het groep doorbrekend werken en begeleiding bij sportdagen leren kinderen van verschillende leeftijden samen te werken en verantwoordelijk voor elkaar te zijn. Tijdens projecten en vieringen willen we ervoor zorgen dat de leerlingen van het hoofdgebouw en de dependance met elkaar in contact komen en blijven.

Ontdekking

Het leven van een kind is een leven van ontdekking. Wij willen uw kind actief helpen in het ontdekken van zichzelf en de wereld om hem heen. Bijvoorbeeld bij het vak techniek, maar ook bij de workshops, die tijdens de afsluitingen van projecten worden aangeboden. De keuzelessen, die op vrijdagmiddagen worden aangeboden, lenen zich om op creatief gebied nieuwe ontdekkingen te doen.

Ontplooiing

Wij willen gedegen onderwijs geven met veel aandacht voor kennisoverdracht. Onze school staat hierom bekend. Wij hebben hoge verwachtingen van kinderen en van het personeel. De kinderen werken in niveau groepen en wij hebben ons het doel gesteld om nog meer aandacht te besteden aan die kinderen die bovengemiddeld presteren. We stimuleren de ontplooiing van de zelfstandigheid van het kind onder andere door met het kind het vermogen te ontwikkelen op zichtzelf en op zijn werk te leren reflecteren.

 

Als ouder op zoek naar het beste onderwijs voor uw kind wilt u een zorgvuldige keuze kunnen maken. Elk kind is immers anders en u wilt het beste voor uw kind.

 

Wij zijn ons bewust dat kinderen verschillen en als school willen we heel graag inspelen op de diversiteit van kinderen, omdat in de wereld waarin ze groot worden die diversiteit ook zo waardevol en zo nodig is

 

 

Weekbrief 8

Agenda

Ma 28 oktober: Studiedag hele school
Woe 6 november: Stakingsdag?
11 november: Week van de adviesgesprekken Groep 8
13 november: Schaatsen groep 8
18 november: Facultatieve 10 min. gesprekken
20 november: Schaatsen groep 8


Beste ouders/ verzorgers,
Wanneer de bonden besluiten te staken op 6 november dan is de Dreefschool deze woensdag gesloten.


De winnaars van de Gouden Penseel en de Gouden Griffel

Juryrapport Gouden griffels en penselen.
Gouden Penseel:

Gewonnen door Imke ½ C, Ze heeft een mooie auto getekend waarmee ze op vakantie is geweest naar Frankijk. Imke heeft mooie kleuren gebruikt.

Gewonnen door Sam ½ A, Sam heeft een mooi vliegtuig getekend, en er ook bij gezet dat het vliegtuig van de KLM is. En de KLM is net als de Dreefschool ook 100 jaar!
Griffel:

Gewonnen door Yara uit 5A, Yara heeft veel fantasie gebruikt. De jury vond het heel goed hoe ze Snoepland beschreef. Ze kregen helemaal zin om ook naar Snoepland te gaan.

Gewonnen door Luka uit groep 7C, Het is een spannend verhaal dat helemaal in het thema past. De jury vond het leuk dat het boek ook steeds terugkwam in het verhaal.

 

Jubileum Dreefschool 100 jaar
De school heeft heel wat activiteiten gepland voor het 100 jarig bestaan van de school. Een tweetal ouders uit de ouderraad heeft, naast de bestaande feesten, een prachtig plan bedacht voor het eind van het schooljaar. Dat is natuurlijk geweldig. Hieronder vindt u de brief van hen gericht aan u:


Beste ouders/ verzorgers,
Zoals jullie weten is het lustrum jaar een aantal weken geleden geopend en zijn de eerste activiteiten al van start gegaan. Zo heeft burgemeester Wienen het jaar geopend met een mooie speech en knallend vuurwerk en hebben de kinderen kunnen genieten van een fantastische circusdagen. Later dit jaar, op 18 april, kunnen de oud-leerlingen, waarvan er velen onder jullie zijn, genieten van de reünie en op 20 mei volgt een hoogtepunt met de voorstelling door de leraren en leraressen van de Dreefschool. En ook al willen we daar nu nog niet aan denken, aan al het goede komt een einde en dat willen we natuurlijk groots vieren met de ouders en de kinderen.


Daarom stelt de (nu nog zeer kleine) jubileumfeest commissie zich nu al even voor:


- Melanie, moeder van Amaya uit 5B, werkt in events en heeft een internationale achtergrond
- Sytske, moeder van Casper uit 2A, werkt in staal, gespecialiseerd in communicatie en engagement
- Wilco, vader van Josephine uit 5B, werkt in de financiële dienstverlening en is gespecialiseerd in sales en marketing
- Daniel, vader van Amaya uit 5B, ondernemer in de evenementen branche


De afgelopen weken hebben we nagedacht over de richting van het plan en hoe we fondsen gaan werven om het eindfeest te realiseren. De komende weken en maanden zullen we dit plan verder uitwerken en daar kunnen we zeker meer creatievelingen, event mensen en regelaars en iedereen met een goede wil, bij gebruiken. Ook zijn we op zoek naar mensen die ons willen helpen met de sponsoring van het evenement en natuurlijk zijn ook donaties en goederen en diensten van harte welkom…
Wil je je aanmelden als commissielid, heb je tijd over en wil je een klein taakje oppakken, wil je een donatie doen of heb je ideeën, stuur dan een email aan dreefschool100jaar@gmail.com of bel/WhatsApp even met Sytske (0646633534) en je kunt ons natuurlijk ook altijd aanschieten in de wandelgangen.


We kijken uit naar jullie reacties natuurlijk, dus tot gauw,


De jubileumfeest commissie
Melanie, Sytske, Wilco & Daniel

 

Omdat er vrijdag geen Weekbrief uitkomt wens ik u alvast een fijne herfstvakantie en tot dinsdag 29 oktober.


Met vriendelijke groeten,


Jan Vos van Marken.

18 oktoberLees verder
Weekbrief 7

Agenda

17 oktober NIO groep 8
19 oktober Start herfstvakantie
28 oktober Studiedag hele school
6 november Schaatsen groep 8
11 novemberWeek advies gesprekken groep 8

 

 

Beste ouders/ verzorgers,

 

Het is nog niet helemaal duidelijk of de bonden een stakingsdag gaan organiseren, maar als dat het geval is dan is 6 november hiervoor gereserveerd. In de herfstvakantie horen we of het door gaat en begin volgende week zal ik u op de hoogte brengen of de school dan ook dicht gaat.

 

Sluiting BSO

U heeft vast wel gelezen dat Op Stoom verschillende locaties gaat sluiten aan het eind van het schooljaar. Hierdoor komt een groep ouders van de Dreefschool in de problemen. Wij vinden dat deze organisatie de morele plicht heeft onderdak te zoeken voor de gedupeerde kinderen. Voor als nog houdt Op Stoom het bij deze mededeling. De Dreefschool gaat verschillende instanties benaderen, waaronder de gemeente en Op Stoom, om te komen tot een oplossing. Ik houd u op de hoogte.


Recycle Sint
Wij zullen niet gauw reclame maken voor andere organisaties, maar in het kader van de duurzaamheid vonden we onderstaand bericht van belang. Wie weet gaat een ouder dit oppikken en als dat het geval is hoor ik het graag voor het verloop van de verdere organisatie:
De pepernoten liggen alweer in de schappen en de kinderen zijn druk in de weer met verlanglijstjes voor de komst van de goedheiligman. Graag wil de Dreefschool een beweging onder de aandacht brengen: de Recycle Sint. Veel huishoudens hebben overdaad aan (plastic!) speelgoed, soms zelfs nog in de verpakking en dit heeft meer dan recht op een tweede, zo niet derde, leven. Waarom nieuwkopen als je ook kunt ruilen? De kinderen zijn vaak net zo blij met deze cadeaus. De Recycle Sint motiveert ouders om zelf speelgoed ruilmarkten te organiseren via een kant en klaar concept te vinden op www.recyclesint.org. Doe je mee?
Dit initiatief komt vanuit een ouder op de Vondelschool om het Sinterklaasfeest slim & duurzaam te maken om zo allemaal een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Vorig jaar zijn er al 35,000 stukken speelgoed geruild met een waarde van meer dan euro 1,000,000. Voor meer informatie kun je Carlijn Neelissen benaderen via recyclesint@brandingabetterworld.com


Kinderboekenweek

Vandaag sluiten we de Kinderboekenweek af. We hebben veel gedaan rond het leuke thema “Op reis”. Kinderen hebben verhalen en tekeningen gemaakt en een deskundige jury gaat de komende week een Gouden Griffel en een Gouden Penseel uitreiken. Het Hazeltje heeft alle klassen deze week een boek cadeau gedaan, hartelijk dank.

 

Leerlingraad

Vorige week is de eerste bijeenkomst van de leerlingraad geweest. De kinderen waren goed voorbereid, met bespreekpunten en schriftjes om aantekeningen in te maken. Ze hadden goed nagedacht, en kwamen met een aantal goede punten. Een daarvan heeft betrekking op de fietsenstallingen. De kinderen merkten op dat er ouders zijn die hun fiets bij de Kleine Hout in de rekken stallen. Hierdoor kunnen de kinderen hun fiets niet (goed) kwijt. Aan de Dreefkant werd opgemerkt dat veel ouders vaak onder het afdakje van de fietsenstalling staan te wachten. Hierdoor wordt de doorgang geblokkeerd en kunnen de kinderen er niet goed door. Zo hadden ze nog een paar andere punten, die we hier op school zullen meenemen. Heel fijn om te merken dat de kinderen zo betrokken zijn bij hun school.

 

Namens het team wens ik u een fijn weekend.

Met vriendelijke groeten,

Jan Vos van Marken.

15 oktoberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren