Ontmoeting
  Ontdekking
    Ontplooiing

Ontmoeting

Wij willen dat kinderen, ouders en leerkrachten elkaar ontmoeten op de Dreefschool. Kinderen ontmoeten elkaar in de klas of op het schoolplein. Maar ook tijdens het groep doorbrekend werken en begeleiding bij sportdagen leren kinderen van verschillende leeftijden samen te werken en verantwoordelijk voor elkaar te zijn. Tijdens projecten en vieringen willen we ervoor zorgen dat de leerlingen van het hoofdgebouw en de dependance met elkaar in contact komen en blijven.

Ontdekking

Het leven van een kind is een leven van ontdekking. Wij willen uw kind actief helpen in het ontdekken van zichzelf en de wereld om hem heen. Bijvoorbeeld bij het vak techniek, maar ook bij de workshops, die tijdens de afsluitingen van projecten worden aangeboden. De keuzelessen, die op vrijdagmiddagen worden aangeboden, lenen zich om op creatief gebied nieuwe ontdekkingen te doen.

Ontplooiing

Wij willen gedegen onderwijs geven met veel aandacht voor kennisoverdracht. Onze school staat hierom bekend. Wij hebben hoge verwachtingen van kinderen en van het personeel. De kinderen werken in niveau groepen en wij hebben ons het doel gesteld om nog meer aandacht te besteden aan die kinderen die bovengemiddeld presteren. We stimuleren de ontplooiing van de zelfstandigheid van het kind onder andere door met het kind het vermogen te ontwikkelen op zichtzelf en op zijn werk te leren reflecteren.

 

Als ouder op zoek naar het beste onderwijs voor uw kind wilt u een zorgvuldige keuze kunnen maken. Elk kind is immers anders en u wilt het beste voor uw kind.

 

Wij zijn ons bewust dat kinderen verschillen en als school willen we heel graag inspelen op de diversiteit van kinderen, omdat in de wereld waarin ze groot worden die diversiteit ook zo waardevol en zo nodig is

 

 

Weekbrief 19

Agenda

14 februari : Iedereen vrij, begin vakantie
24 februari : Start school
28 februari : Rapport mee
2 maart : Week van de 10 min. gesprekken

 

Geachte ouders/ verzorgers,


Afgelopen woensdag hebben we een studiedag gehad die geheel in het teken stond van de IEP toets. Nu de kinderen de toetsen gemaakt hebben beschikken we over gegevens die op een andere manier dan de Cito geïnterpreteerd moeten worden. Niet alleen wij moeten omschakelen maar ook u voor u zal het even wennen zijn. bijvoorbeeld op welk gebied zijn er groeimogelijkheden te behalen?


Kerstcollecte
Goedemorgen uit Afrika! Wat een verrassing dat er zo’n mooi bedrag is opgehaald. ( € 900) Naast dat ik wel een beetje trots ben op mijn nichtje die daar over heeft verteld, zijn we erg dankbaar voor deze bijdrage! Uit ons straatproject waren vier jongens klaar om naar onze boerderij te gaan zodat ze onderwijs kunnen krijgen, een veilige plek hebben om het hele jaar te wonen en het boerenvak te leren om daarna bij een boer te gaan werken.
Voordat ze kunnen komen moeten we van alles voor ze aanschaffen van kleding en schoenen tot beddengoed, overalls, laarzen tot aan medische check, eventuele medicatie etc.
Jullie hebben dus bijgedragen aan de toekomst van deze vier jongens die blij zijn dat ze een nieuwe kans hebben! Dit is een heel goed nieuw jaar voor hen, en ik wens jullie ook een heel goed nieuw jaar toe in Nederland. En, als jullie een keertje in de buurt zijn…… harstikke welkom!


Asante sana ("heel erg bedankt" in het Swahili)
Jolanda Odiyo

 

Vertrek

Ik ga de Dreefschool na bijna 19 jaar verlaten. Ik ben er gestart als lio-stagiaire en heb vervolgens als leerkracht en intern begeleider gewerkt. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging, een stuk dichterbij huis en met gelijke vakanties met mijn kinderen. Ik ga de Dreefschool en de leerkrachten, ouders maar vooral de fantastische kinderen missen! Gelukkig is er een goede opvolgster gevonden. Ze heet Chantal Kock en zal na de voorjaarsvakantie mijn rol als intern begeleider van groep 1,2 en 3 overnemen. Ik wens haar veel succes en plezier op de Dreefschool!

Groetjes Daphne Hoek

 

Jubileum

We zijn het jaar begonnen met een opening van ons jubileumjaar door onze burgemeester Wienen samen met spectaculair vuurwerk. Aansluitend hebben we met dit thema de jaarlijkse Vossenjacht gehouden. We hebben de geweldige circusdagen gehad en daarnaast mogen alle klassen een jubileum activiteit ondernemen. Binnenkort gaat u merken wat uw kind met zijn of haar klas gaat doen! Dan hebben we op 18 april een reünie. Nu vraag ik mij af of zo'n reünie nog van deze tijd is. We hebben twee pagina's in Het Haarlems Dagblad gekregen, een Facebook pagina en een pagina op onze website. Tot nu toe heeft dat 100 aanmeldingen opgeleverd. Wat mij betreft te weinig, het streven is eind maart op 500 te zitten anders moet ik helaas besluiten dat deze dag niet doorgaat. Intussen zijn we met de collega's druk bezig met het oefenen van ons toneelstuk in de Stadsschouwburg op 20 mei. We treden 2x op, anders past het niet. Overigens is de toegang gratis, wanneer kunt u nou gratis naar de Stadsschouwburg? U krijgt later nog alle details. En dan is er een aantal (ouderraads)ouders bezig met het lustrumfeest op 6 juni. Hoe geweldig is dat! Hulp is nog steeds van harte welkom. Aanmelden kan via Dreefschool100jaar@gmail.com Allemaal data om in de agenda te zetten!

 

Park

Zoals ook u waarschijnlijk gemerkt heeft is het nogal modderig in het park. We zijn hierover in gesprek met de gemeente. Ze zijn onlangs met een man of acht bezig geweest om de ergste modder en het bladafval te verwijderen. Dat heeft de boel al een stuk minder erg gemaakt. Daarnaast zijn er plannen om op korte termijn de bovenlaag aan te pakken, waardoor het water beter weg kan en het hopelijk minder modderig wordt. We hopen dat dit snel zal gebeuren. Tot die tijd proberen we er zo goed mogelijk mee om te gaan.

 

Mixmiddag

Vanmiddag was de 3e ronde van de mixmiddag. De kinderen hebben van alles gedaan. Zo is er onder meer getafeltennist, gebreid, gefiguurzaagd zijn er sculpturen gemaakt, en is historisch Haarlem bekeken.

 

Inline imageInline image

 

Weekbrief
Volgende week is weer een korte week en komt er geen Weekbrief uit.

 

Ik wens u alvast een fijne vakantie.
Namens het personeel wens ik u een fijne week.


Met vriendelijke groeten,
Jan Vos van Marken.

7 februariLees verder
Weekbrief 18

Agenda

30+31jan. School gesloten, staking

5 februari Studiedag groep 1 t/m 8

13 februari Start voorjaarsvakantie om 15.00 uur

28 februari Rapport mee naar huis

 

Beste ouders/ verzorgers, 
 
Voor het eerst zijn we deze week druk bezig geweest met de afname van de IEP in groep 3 t/m 7. We hadden de intern begeleiders vrij geroosterd om in elke klas de kinderen te ondersteunen met hun programma. We wilden zeker weten dat het gebruik van het programma voor ieder kind begrijpelijk was. Veel kinderen hebben het ervaren als een prettige manier van toetsen, gelukkig maar.  
 
Personeel

We zijn in het hele land op zoek naar onderwijzend personeel. Ook op de Dreefschool gaat het niet altijd even makkelijk. Caroline Knoop is één van de drie intern begeleiders en al ziek sinds de herfstvakantie. De andere twee IB ers moeten het werk overnemen waardoor Joost Millenaar, die eigenlijk één dag voor groep 6 moet staan, extra IB- werkzaamheden doet omdat er geen vervangers te vinden zijn. Hierdoor moet ondergetekende regelmatig inspringen en is daarom niet beschikbaar voor de gebruikelijke werkzaamheden. Juf Mieke, groep 7,  is helaas ook nog ziek, de komende weken wordt zij vervangen door meester Niek, een oude bekende leerkracht van de Dreefschool. Juf Marleen komt op 13 maart terug van zwangerschapsverlof. Vandaag was zij even op school om te oefenen voor ons toneelstuk, het gaat goed met haar en haar zoon. Juf Marion en juf Odile waren zo bereidwillig om tot nu toe extra te werken.  Kortom, het is hard nodig dat er wat gaat veranderen en ook zonder het ontvangen van salaris zijn wij gemotiveerd om de politiek wakker te schudden.

 

Korte week

Volgende week zijn wij in verband met de staking open tot en met woensdag. Er komt dan geen Weekbrief uit. 

 

Voorleesontbijt

Afgelopen woensdag hebben alle klassen weer genoten van het voorleesontbijt.  Simon en Teun uit groep 7 hebben daarover onderstaand stukje voor u geschreven: 


Echte schrijver leest voor! 


21 januari dag van voorleesontbijt komt bij groep 7a van de Dreefschool een echte schrijver langs. Hij heet: Frans van Deijl. Hij heeft voorgelezen uit zijn kinderboek Billy de binnenjongen. Hij schrijft ook iedere vrijdag een column in het Haarlems Dagblad 
Iedereen ging rustig op zijn plek zitten. En daarna had iedereen een vraag opgeschreven voor Frans. 2 kinderen hebben Frans opgehaald van beneden. Toen gingen we de ontbijtjes aan iedereen geven. Frans ging daarna uit zijn eigen boek voorlezen. Tijdens het voorlezen ging iedereen eten. Iedereen een handtekening! 
Na het voorlezen wou iedereen een handtekening. Op hun gezicht, schoen, T-shirt, arm, bijna overal. Het was supergezellig.

We denken dat dit het leukste voorleesontbijt ooit was!! 

 

Inline image Inline image

 

Jubileum

Deze week is de datum bekend gemaakt voor het lustrumfeest waarmee we het 100 jarig bestaan zullen eindigen. De flyers zijn uitgedeeld en de posters hangen in de school. Het feest zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni - zet het in de agenda! Er is ondertussen een commissie voor opgesteld en deze zoekt nu ook uw hulp voor het organiseren en sponsoren van het feest. Samen kunnen we er iets moois van maken!  
 
 
Namens de collega’s wens ik u een fijne week.

Met vriendelijke groeten, Jan Vos van Marken 
 

24 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren