Ontmoeting
  Ontdekking
    Ontplooiing

Ontmoeting

Wij willen dat kinderen, ouders en leerkrachten elkaar ontmoeten op de Dreefschool. Kinderen ontmoeten elkaar in de klas of op het schoolplein. Maar ook tijdens het groep doorbrekend werken en begeleiding bij sportdagen leren kinderen van verschillende leeftijden samen te werken en verantwoordelijk voor elkaar te zijn. Tijdens projecten en vieringen willen we ervoor zorgen dat de leerlingen van het hoofdgebouw en de dependance met elkaar in contact komen en blijven.

Ontdekking

Het leven van een kind is een leven van ontdekking. Wij willen uw kind actief helpen in het ontdekken van zichzelf en de wereld om hem heen. Bijvoorbeeld bij het vak techniek, maar ook bij de workshops, die tijdens de afsluitingen van projecten worden aangeboden. De keuzelessen, die op vrijdagmiddagen worden aangeboden, lenen zich om op creatief gebied nieuwe ontdekkingen te doen.

Ontplooiing

Wij willen gedegen onderwijs geven met veel aandacht voor kennisoverdracht. Onze school staat hierom bekend. Wij hebben hoge verwachtingen van kinderen en van het personeel. De kinderen werken in niveau groepen en wij hebben ons het doel gesteld om nog meer aandacht te besteden aan die kinderen die bovengemiddeld presteren. We stimuleren de ontplooiing van de zelfstandigheid van het kind onder andere door met het kind het vermogen te ontwikkelen op zichtzelf en op zijn werk te leren reflecteren.

 

Als ouder op zoek naar het beste onderwijs voor uw kind wilt u een zorgvuldige keuze kunnen maken. Elk kind is immers anders en u wilt het beste voor uw kind.

 

Wij zijn ons bewust dat kinderen verschillen en als school willen we heel graag inspelen op de diversiteit van kinderen, omdat in de wereld waarin ze groot worden die diversiteit ook zo waardevol en zo nodig is

 

 

Weekbrief 17

Agenda

20 januari: Start IEP toetsen
22 januari: voorleesontbijt
30+31januari: School gesloten, staking
5 februari: Studiedag groep 1 t/m 8
13 februari: Start voorjaarsvakantie om 15.00 uur
28 februari: Rapport mee naar huis

 

Beste ouders/ verzorgers,
Afgelopen dinsdag hebben we een presentatie gehad over de nieuwe manier van toetsen op de Dreefschool. Er waren heel veel ouders aanwezig, hartelijk dank voor uw belangstelling. Het is ook een interessant en belangrijk onderwerp dat goed is vertolkt door onze intern begeleiders Joost Millenaar en Daphne Hoek. Hieronder kunt lezen welke toetsen er in de groepen worden gedaan. In de bijlage vindt u de power point die we gebruikt hebben. 

 

Dit schooljaar starten we met deze toetsen.

 

Hoofd:

Technisch lezen: groep 3-5, leerlingen lezen de tekst op papier.

Lezen (begrijpend lezen): groep 4-7, leesteksten op papier en digitaal beschikbaar voor alle leerlingen, de antwoorden voeren de leerlingen digitaal in.

Taalverzorging (spelling): groep 3-5, leerlingen schrijven op papier. De afbeeldingen behorende bij de woorden, zien de leerlingen op het digibord. groep 6-7, leerlingen maken de toets digitaal.

Rekenen: groep 3-7, leerlingen maken de toets digitaal.

 

Hart/Handen:

Leeraanpak: groep 3-8, leerlingen maken de toets digitaal.

Sociaal Emotionele Ontwikkeling: groep 3-8, leerlingen maken de toets digitaal.

Creatief vermogen: groep 5-8, leerlingen maken de toets digitaal.

 

Hierbij nog aanvullende informatie n.a.v. vragen tijdens de informatieavond

a. Gegevens worden allemaal opgeslagen in de Cloud.

b. Vanuit Basispoort wordt de inlog en authenticatie geregeld. Wij ontvangen van Basispoort de volgende informatie: LAS key (en evt opvolgers zoals ECK-id), naam, leerjaar, klas, geslacht, geboortedatum. Vervolgens wordt door het gebruik van het LVS het volgende toegevoegd: toetsopgaven, uitslagen, een (pré)schooladvies gebaseerd op toetsresultaten. Deze data wordt allemaal opgeslagen.

 

c. Het volgende schema geeft de toegang en inzage weer mbt ICE gebruikers.

 

Medewerkers van de klantenservice en sales hebben toegang tot licentieinformatie.

Zij kunnen onder meer zien voor welke leerlingen een digitaal meetinstrument is geactiveerd.

De klantenservice en sales hebben inzage in toetsresultaten van leerlingen.

Administratieve handelingen in het kader van de werking van meetinstrumenten en licenties. Ondersteuning van de eindgebruiker.

Analisten / deskundigen op het gebied van ontwikkeling van toetsmateriaal hebben toegang tot geanonimiseerde sets van resultaten van gebruik van meetinstrumenten, eventuele problemen/fouten bij gebruik Analyse van het toetsmateriaal, gericht op verbetering van het materiaal, ontwikkeling en optimalisatie van adaptief toetsmateriaal, opsporing en verbetering van fouten in de werking van het digitale meetinstrument.
IT-databasebeheerders hebben toegang tot de databases. De handelingen van IT-databasebeheerders zijn gericht op continuïteit en optimalisatie van ICT-systemen.
Productowner en Functioneel Applicatiebeheerder hebben toegang tot licentieinformatie. Zij kunnen onder meer zien voor welke leerlingen een digitaal meetinstrument is geactiveerd. Tevens hebben zij inzage in toetsresultaten van leerlingen. Ondersteuning van de klantenservice en sales bij problemen in het systeem.

 

De bewaartermijn is 3 jaar na de laatste activiteit in het systeem.

 

Tata Steel Chess Festival

Dit weekend wordt de 82e editie gehouden van dit festival. Naast schaken en schaakles zijn er diverse andere activiteiten voor kinderen. Neem een kijkje op www.tatasteelchess.com voor meer informatie en het programma.

 

Excursie groep 8

Vandaag zijn we in het Provinciehuis geweest en hebben we een fotopresentatie bijgewoond over de Tweede Wereldoorlog. Dit in het kader van ‘75 Jaar Vrijheid’. Het werd gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Nabestaanden vertelden het persoonlijke verhaal achter 10 foto’s. Daarna mochten de kinderen stemmen op de foto die hen het meest aansprak of raakte. Na afloop hebben we nagepraat en konden de kinderen vragen stellen. Tot slot kregen we van 11.00-12.00 uur een rondleiding door het Provinciehuis. Het was een mooie ochtend. De kinderen waren geïnteresseerd en hadden veel respect voor hun omgeving. Mooi om te zien!

 

Namens de collega’s wens ik u een fijn weekend.


Met vriendelijke groeten, Jan Vos van Marken

17 januariLees verder
Weekbrief 16

Agenda

14 januari Voorlichtingsavond IEP
15 januari Schoolpanel klassenouders
17 januari Start mixmiddag
22 januari voorleesontbijt
30+31jan. School gesloten, staking
5 februari Studiedag groep 1 t/m 8
13 februari Start voorjaarsvakantie om 15.00 uur

 

Beste ouders/ verzorgers,
Allereerst nog maar eens de beste wensen.
Wij zijn al druk aan het oefenen voor ons toneelstuk in de schouwburg op 20 mei. De reünie is op 18 april en er zijn al heel wat aanmeldingen via de site www.dreefschool.nl binnen gekomen. We gaan er een mooi jaar van maken.

Aan u heb ik woensdag een mailtje gestuurd over de stakingsdagen. Het spijt me dat de studiedag van 5 februari er zo snel achteraan komt, maar dat kon ik in mei 2019 niet voorzien.


Voorlichtingsavond IEP
Er hebben zich veel ouders opgegeven voor de voorlichtingsavond van 14 januari. Deze avond is op de Kleine Houtweg. De ouders van de groepen 3, 4 en 5 verwachten we om 19.00 uur tot 19.45 uur en de ouders van groep 6 en 7 van 20.00 uur tot 20.45 uur. Wanneer u kinderen in beide groepen hebt zitten en u heeft een keuze, dan zouden wij graag willen dat u kiest voor 19.00 uur. Deze groep is het kleinst.


Schoolpanel
Op woensdag 15 januari is er een tweede schoolpanel voor klassenouders op de Kleine Houtweg om 11.00 uur in de keuken. Net als vorige keer wisselen we ervaringen uit en kunt u met ons zaken bespreken die misschien nog beter georganiseerd kunnen worden op school.


Koptelefoon
De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben binnenkort een koptelefoon nodig o.a. voor het maken van de IEP toets. De kinderen houden de koptelefoon op school, het liefst met een naam van de eigenaar op het doosje of apparaat.Kunt u er één meegeven?

 

Schaken
Stichting Buurtschaak geeft schaaklessen op verschillende scholen in de regio, bijvoorbeeld in de Kleverparkschool. Schaken is niet alleen heel goed voor je, maar ook heel leuk! Vanaf donderdag 6 februari tot en met 18 juni kunnen alle kinderen meedoen met een nieuwe serie schaaklessen. In 16 lessen leren ze de basisregels van het schaken en eindigen ze met een officieel diploma. Het is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, beginners en gevorderden, de lessen zijn iedere donderdag van 15.30 tot 16.30 uur en worden verzorgd door ervaren trainers van stichting Buurtschaak. Dankzij subsidie en giften is de eigen bijdrage 70 euro per kind. Kinderen krijgen een schaakboek en toegang tot een schaakapp om ook thuis te oefenen en te spelen. Voor meer informatie en aanmelden, zie www.buurtschaak.nl


De HandbalNL handbalbus op de Dreefschool!
Op dinsdagochtend 7 januari kwam de HandbalNL handbalbus naar onze school om de gymlessen over te nemen! In plaats van de gymles kregen de leerlingen op deze dag een handbalclinic. De clinic stond volledig in het teken van plezier maken en de handbalsport leren kennen. De kinderen hebben genoten deze ochtend. Ruim 450 scholen hebben zich aangemeld voor de handbalbus, na loting is de Dreefschool uitgekozen om de handbalbus te ontvangen.

De HandbalNL handbalbus is een initiatief van het Nederlands Handbal Verbond. Deze bus gaat door het land rijden tijdens het wereldkampioenschap van de Oranjedames (30 november tot en met 15 december) en het Europeeskampioenschap van de Oranjeheren (10 januari tot en met 26 januari).


Voorleesontbijt
Voorleesontbijt Op woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Op school, en hopelijk ook thuis, zal er extra veel worden voorgelezen. Op de Dreefschool starten we de Voorleesdagen op woensdag met het traditionele Voorleesontbijt. De kinderen maken thuis voor een ander een lekker ontbijtje in een versierde doos. Ze gaan hiervoor lootjes trekken in de klas. Een week eerder op woensdag 15 januari krijgt uw kind een lootje mee naar huis. We eten het ontbijt in de klas gezellig met elkaar op, misschien wel in pyjama.

In de brief die bij het lootje hoort, staat meer informatie over het voorleesontbijt.


Namens de collega’s wens ik u een fijne week.


Met vriendelijke groeten,
Jan Vos van Marken

10 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren