Ontmoeting
  Ontdekking
    Ontplooiing

Ontmoeting

Wij willen dat kinderen, ouders en leerkrachten elkaar ontmoeten op de Dreefschool. Kinderen ontmoeten elkaar in de klas of op het schoolplein. Maar ook tijdens het groep doorbrekend werken en begeleiding bij sportdagen leren kinderen van verschillende leeftijden samen te werken en verantwoordelijk voor elkaar te zijn. Tijdens projecten en vieringen willen we ervoor zorgen dat de leerlingen van het hoofdgebouw en de dependance met elkaar in contact komen en blijven.

Ontdekking

Het leven van een kind is een leven van ontdekking. Wij willen uw kind actief helpen in het ontdekken van zichzelf en de wereld om hem heen. Bijvoorbeeld bij het vak techniek, maar ook bij de workshops, die tijdens de afsluitingen van projecten worden aangeboden. De keuzelessen, die op vrijdagmiddagen worden aangeboden, lenen zich om op creatief gebied nieuwe ontdekkingen te doen.

Ontplooiing

Wij willen gedegen onderwijs geven met veel aandacht voor kennisoverdracht. Onze school staat hierom bekend. Wij hebben hoge verwachtingen van kinderen en van het personeel. De kinderen werken in niveau groepen en wij hebben ons het doel gesteld om nog meer aandacht te besteden aan die kinderen die bovengemiddeld presteren. We stimuleren de ontplooiing van de zelfstandigheid van het kind onder andere door met het kind het vermogen te ontwikkelen op zichtzelf en op zijn werk te leren reflecteren.

 

Als ouder op zoek naar het beste onderwijs voor uw kind wilt u een zorgvuldige keuze kunnen maken. Elk kind is immers anders en u wilt het beste voor uw kind.

 

Wij zijn ons bewust dat kinderen verschillen en als school willen we heel graag inspelen op de diversiteit van kinderen, omdat in de wereld waarin ze groot worden die diversiteit ook zo waardevol en zo nodig is

 

 

Weekbrief 14

Agenda

19 december kerstviering
20 december 12.00 uur start kerstvakantie
6 januari Start “nieuwe” schooljaar

 

Beste ouders/ verzorgers,


Gister kwam in alle haast Sinterklaas aan bij ons op de Dreefschool. Hij was bijna te laat maar gelukkig wilde de politie hem brengen. Na zijn spectaculaire aankomst werd hij toegezongen door de kinderen, en bracht hij een bezoek aan alle klassen. De kinderen hebben allemaal leuke en mooie cadeautjes gekregen, en In de groepen 5 t/m 8 hebben de kinderen geweldige surprises en gedichten voor elkaar gemaakt, en met elkaar een gezellige dag gehad.
We bedanken Sinterklaas en zijn Pieten voor hun komst, het was een waar feest.

Ook de ouderraad willen we hartelijk bedanken, zij hebben dit uitstekend georganiseerd en begeleid.

 

Inline imageInline image

 

Kerstviering Dreefschool 2019
De Sint heeft het land nauwelijks verlaten of kerst staat alweer voor de deur. Donderdag 19 december vieren we het kerstfeest op de Dreefschool en in de Grote of St.-Bavokerk.

 

We beginnen met een kerstdiner in de klas. De kinderen uit de groepen 1-2 worden om 16.30 uur in de klas verwacht; de kinderen van de groepen 3 t/m 8 om 16.45 uur. Wilt u de kinderen op tijd in de klas brengen?


Belangrijk:
De kinderen uit de groepen 1 t/m 8 zijn op donderdag 19 december om 12.00 uur vrij (locatie Kleine Hout 10 minuten eerder!) 
Denkt u er aan de NSO, indien nodig, te informeren?

 

Tijden donderdag 19 december:
Kerstdiner:
16.30 uur - 18.00 uur groepen 1/2 ;
16.45 uur - 18.00 uur groepen 3 t/m 8

 

Kerstviering Grote of St.-Bavokerk:
18.45 uur tot ongeveer 19.45 uur


Na afloop biedt café Brinkmann iedereen een kop warme chocomel of glühwein aan.
Hiervoor alvast onze hartelijke dank!

Vraag vanuit café Brinkmann: Houdt u zelf toezicht op uw kind indien u na de viering nog een drankje bij café Brinkmann gaat drinken?

 

Voor het kerstdiner in de klas neemt ieder kind iets mee.

  • Vanaf woensdag 11 december kunt u bij de klas van uw kind (groep 1/2 t/m 6) een ‘kerstbal’ meenemen (1 per kind). Hierop staat wat u kunt maken of kopen voor het kerstdiner. Het is de bedoeling dat het eten warm en hapklaar wordt aangeleverd.
  • De kinderen van groepen 7 en 8 stellen samen met de leerkracht het menu samen.
  • De kinderen van groep 1-2 worden na het kerstdiner om 18.00 uur door de ouders/verzorgers uit de klas opgehaald. Uiteraard bent u met uw kind van harte welkom in de kerk. Dit gebeurt onder eigen verantwoording. De kleuters zitten in de kerk bij hun ouders.
  • De kinderen van de groepen 1 t/m 8 nemen donderdag 19 december geen bord, bestek en beker mee naar school, maar wel graag een plastic tas voor de werkjes.
    In de Bavokerk is geen verwarming en kan het dus erg koud zijn. Denkt u aan voldoende warme kleding?

Dit jaar gaat de opbrengst van de kerstcollecte naar Stichting Baraka.
Tijdens de kerstviering krijgt u meer informatie over deze stichting.


Bibliotheek promotiefilmpje

Binnenkort start Zapp met een KinderKrasKaartenactie.

Op scholen en in bibliotheken worden kraskaarten uitgedeeld. Ter promotie van deze actie komt as. maandag 9 dec. een cameraploeg van Zapp in de Bibliotheek Haarlem Centrum een filmpje maken. Ze zoeken daar nog figuranten voor, wellicht zijn er kinderen van de Dreefschool die dit leuk vinden om te doen.

Mocht u daar belangstelling voor hebben dan kunt u meer lezen in de bijgevoegde flyer: 


Fijn weekend,


Groeten Jan Vos

6 decemberLees verder
Weekbrief 13

Agenda

4 december: Schaatsen groep 8
5 december: Sinterklaas
19 december: Kerstviering
20 december: 12.00 uur start Kerstvakantie
6 januari: Start “nieuwe” schooljaar

 

Beste ouders/ verzorgers,


Het valt de laatste tijd niet mee om alle klassen te voorzien van een leerkracht. Naast de gewone zieken hebben we een zwangerschapsverlof in te vullen in groep 6, een intern begeleider met een fietsongeluk, een langdurige zieke in groep 7 en een leerkracht met gebroken enkel, ook in groep 7. Het zal regelmatig gebeuren dat de Rekentijgers, Levelwerk remedial teaching niet doorgaat omdat er geen invallers te krijgen zijn. Het is dus in somige gevallen even doorbijten, wij proberen in ieder geval zo lang mogelijk alles draaiende te houden. Wij zijn blij met uw begrip.


Sinterklaas

Op donderdag ontvangen we weer Sinterklaas op school. De kinderen beginnen gewoon in hun eigen klas. Samen met de leerkracht lopen zij iets na half negen naar het Frederikspark. Na aankomst begeleiden we hem naar het achterplein op de Dreef waar de kleuters staan te wachten. Daarna gaat hij alle klassen langs en heeft natuurlijk de meeste aandacht voor de jongste kinderen. Op de Kleine Houtweg ontvangen de kleuters en groep 3 Sinterklaas op hun eigen achterplein. Lastig om te zeggen, maar helaas mag u alleen van uw eigen kind een foto maken.


De kinderen nemen allemaal hun 10 uurtje mee naar school.
Groepen 5 t/m 8 nemen geen lunch mee, want ze worden getrakteerd op pannenkoeken.
Het zou ook fijn zijn als iedereen een plastic tas meeneemt om het cadeau en eventuele knutselwerkjes in te doen.
Willen de kinderen verkleed naar school komen dan mag dit natuurlijk.


Schooltijden donderdag 5 december:
De groepen 1-2-3 van de Kleine Houtweg zijn om 11.50 uur uit.
De groepen 1-2-4 van de Dreef zijn om 12.00 uur uit.
De groepen 5 en 8 van de Kleine Houtweg zijn om 13.50 uur uit.
De groepen 6 en 7 van de Dreef zijn om 14.00 uur uit.


De kinderen mogen op vrijdag 6 december tot half 10 op school komen, maar eerder mag ook want de school is gewoon om 8.15 uur open (Kleine Houtweg: 8.05 uur).

 

Voorlichtingsavond (herhaald)
Op 14 januari hebben we een voorlichtingsavond voor de ouders van groep 3 t/m 7 over de IEP. Tot nu toe hebben we 127 aanmeldingen. We vinden het geweldig dat u geïnteresseerd bent maar de groep is inmiddels te groot. We zijn genoodzaakt te moeten splitsen.

De ouders van groep 3,4 en 5 zijn welkom van 19.00 tot 19.45 uur en de ouders van groep 6 en 7 van 20.00 uur tot 20.45 uur.

 

Reünie (herhaald)
Regelmatig maakt ik melding van de reünie op 18 april op de Dreef. U kunt zich opgeven op de website van ons honderdjarig bestaan: www.100jaardreefschool.nl

 

Advertentie
Lieve kinderen van de Dreefschool we hebben een mededeling. Wij hebben een band en we zoeken iemand die gitaar kan spelen of kan drummen. En zo ja, doe je mee? Meld je aan bij Cato, Noor, Maren en eef uit groep 6B.


Namens de collega’s wens ik u een goede week.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Jan Vos van Marken

3 decemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren