Ontmoeting
  Ontdekking
    Ontplooiing

Ontmoeting

Wij willen dat kinderen, ouders en leerkrachten elkaar ontmoeten op de Dreefschool. Kinderen ontmoeten elkaar in de klas of op het schoolplein. Maar ook tijdens het groep doorbrekend werken en begeleiding bij sportdagen leren kinderen van verschillende leeftijden samen te werken en verantwoordelijk voor elkaar te zijn. Tijdens projecten en vieringen willen we ervoor zorgen dat de leerlingen van het hoofdgebouw en de dependance met elkaar in contact komen en blijven.

Ontdekking

Het leven van een kind is een leven van ontdekking. Wij willen uw kind actief helpen in het ontdekken van zichzelf en de wereld om hem heen. Bijvoorbeeld bij het vak techniek, maar ook bij de workshops, die tijdens de afsluitingen van projecten worden aangeboden. De keuzelessen, die op vrijdagmiddagen worden aangeboden, lenen zich om op creatief gebied nieuwe ontdekkingen te doen.

Ontplooiing

Wij willen gedegen onderwijs geven met veel aandacht voor kennisoverdracht. Onze school staat hierom bekend. Wij hebben hoge verwachtingen van kinderen en van het personeel. De kinderen werken in niveau groepen en wij hebben ons het doel gesteld om nog meer aandacht te besteden aan die kinderen die bovengemiddeld presteren. We stimuleren de ontplooiing van de zelfstandigheid van het kind onder andere door met het kind het vermogen te ontwikkelen op zichtzelf en op zijn werk te leren reflecteren.

 

Als ouder op zoek naar het beste onderwijs voor uw kind wilt u een zorgvuldige keuze kunnen maken. Elk kind is immers anders en u wilt het beste voor uw kind.

 

Wij zijn ons bewust dat kinderen verschillen en als school willen we heel graag inspelen op de diversiteit van kinderen, omdat in de wereld waarin ze groot worden die diversiteit ook zo waardevol en zo nodig is

 

 

Weekbrief 6

Agenda

21 september t/m 9 oktober: Start schoolproject Tijdreizen
12 t/m 16 oktober: Herfstvakantie
19 oktober: Studiedag; de kinderen zijn vrij

 

Beste ouders, verzorgers,

 

Schoolproject
Maandag 21 september as. start ons schoolproject. Het thema is Tijdreizen: Back to the Future. In een video hebben de kinderen vandaag gezien dat professor Doc een hele mooie nieuwe uitvinding heeft, namelijk een tijdmachine. Hij installeert deze tijdmachine dit weekend op de Dreefschool, waardoor alle kinderen met hun klas terug gaan in de tijd.


Zo gaan de groepen 1-2 gaan op ontdekkingstocht bij de ridders en prinsessen, groep 3 ontdekt hoe dinosaurussen vroeger leefden, groep 4 onderzoekt het Oude Egypte, groep 5 juist weer het Wilde Westen, groep 6 de toekomst, groep 7 de Gouden Eeuw en groep 8 gaat zich bezighouden met de Tweede Wereldoorlog. Ook is er op iedere locatie een fotowedstrijd voor de kinderen om per groep te raden van welke juf of meester de kinderfoto's zijn die in het pand hangen.


Het project duurt 3 weken en valt samen met de Kinderboekenweek van dit jaar. Op de vrijdag voor de herfstvakantie sluiten we het project af: de winnaars van de fotowedstrijd worden dan bekend gemaakt en de kinderen zullen hun werk digitaal via het blog op SchouderCom aan jullie presenteren. Ook ontvangen ze een wel heel bijzondere groepsfoto...

 

Ziekmelden via Schoudercom
Als uw kind ziek is, wilt u dit dan melden via Schoudercom? Dan houden we goed zicht op de aantallen meldingen per groep. Liever dus niet meer per mail aan de leerkracht.

 

Kamp cup groep 8 

Donderdagochtend werden de kinderen van groep acht nog één keer opgeschrikt door de kampouders. De “kamp-cup” moest namelijk nog worden uitgereikt aan de klas die de meeste medailles had verdiend. Elk jaar strijden de klassen (en vooral de leerkrachten) zeer fanatiek om deze cup. De kinderen kunnen tijdens het kamp medailles verdienen: door een spel te winnen, door goed samen te werken, maar ook door elkaar te helpen, lief voor elkaar te zijn en natuurlijk ook door extra lief voor de begeleiders te zijn. Dat laatste kostte dit jaar geen enkele moeite, wij hebben genoten van alle lieve, gezellige, grappige kids! De cup is dit jaar gewonnen door 2 klassen: groep 8B van Kim en Marjon en groep 8A van Ellis. Dat moest gevierd worden met een stukje taart! En voor groep 8C was er toch nog een troosttraktatie.

 

Hartelijke groet van Jitske, Mark en Jeroen

 

Brigadiers gezocht
We zijn nog steeds op zoek naar ouders die 's ochtends en/of 's middags willen brigadieren bij de Dreef.
Het brigadieren duurt maximaal 20 minuten. U kunt al brigadieren vanaf 1 ochtend of middag in de week.
Ook opgeven in duo's behoort tot de mogelijkheden, waarbij u, als duo, bijvoorbeeld om de week een of meerdere dagdelen voor uw rekening neemt.
U kunt zich opgeven middels een bericht aan Chaim Chasson via Schoudercom.

 

Fijn weekend,
Team De Dreefschool

18 septemberLees verder
Weekbrief 5

Agenda

18 september: Kinderpanel
21 september t/m 9 oktober: Start schoolproject Tijdreizen
12 t/m 16 oktober: Herfstvakantie
19 oktober: Studiedag; de kinderen zijn vrij

 

Beste ouders, verzorgers,

 

Deze week hebben we weinig nieuws te melden vanuit de school. Alles draait weer lekker, kinderen zijn goed bezig, er is een prettige werksfeer in de school!


De groepen 8 hebben een geweldig kamp gehad in Ter Aar en zijn nu op de terugweg.


Vandaag zijn voor het eerst sinds een maand alle collega’s weer op school en is op dit moment niemand in afwachting van een test. 

Het bestuur is druk aan het uitoefenen of het onderwijs, net als het zorgpersoneel, voorrang kan krijgen bij het testen. Het duurt nu gemiddeld 5 dagen voordat een collega getest is en een uitslag heeft. Dit heeft direct consequenties voor de onze organisatie. In de afgelopen periode zijn 7 collega’s getest en kreeg niemand een positieve uitslag. Gelukkig!


Vanuit de GGD is ons gevraagd om een brief onder de ouders te verspreiden. Deze is in de bijlage bijgevoegd.

 

Fijn weekend,


Team De Dreefschool

11 septemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren