17 januari 2020

13 februari: Start voorjaarsvakantie om 15.00 uur
28 februari: Rapport mee naar huis

Beste ouders/ verzorgers,
Afgelopen dinsdag hebben we een presentatie gehad over de nieuwe manier van toetsen op de Dreefschool. Er waren heel veel ouders aanwezig, hartelijk dank voor uw belangstelling. Het is ook een interessant en belangrijk onderwerp dat goed is vertolkt door onze intern begeleiders Joost Millenaar en Daphne Hoek. Hieronder kunt lezen welke toetsen er in de groepen worden gedaan. In de bijlage vindt u de power point die we gebruikt hebben.

Dit schooljaar starten we met deze toetsen.

Hoofd:

Technisch lezen: groep 3-5, leerlingen lezen de tekst op papier.

Lezen (begrijpend lezen): groep 4-7, leesteksten op papier en digitaal beschikbaar voor alle leerlingen, de antwoorden voeren de leerlingen digitaal in.

Taalverzorging (spelling): groep 3-5, leerlingen schrijven op papier. De afbeeldingen behorende bij de woorden, zien de leerlingen op het digibord. groep 6-7, leerlingen maken de toets digitaal.

Rekenen: groep 3-7, leerlingen maken de toets digitaal.

Hart/Handen:

Leeraanpak: groep 3-8, leerlingen maken de toets digitaal.

Sociaal Emotionele Ontwikkeling: groep 3-8, leerlingen maken de toets digitaal.

Creatief vermogen: groep 5-8, leerlingen maken de toets digitaal.

Hierbij nog aanvullende informatie n.a.v. vragen tijdens de informatieavond

a. Gegevens worden allemaal opgeslagen in de Cloud.

b. Vanuit Basispoort wordt de inlog en authenticatie geregeld. Wij ontvangen van Basispoort de volgende informatie: LAS key (en evt opvolgers zoals ECK-id), naam, leerjaar, klas, geslacht, geboortedatum. Vervolgens wordt door het gebruik van het LVS het volgende toegevoegd: toetsopgaven, uitslagen, een (pré)schooladvies gebaseerd op toetsresultaten. Deze data wordt allemaal opgeslagen.

c. Het volgende schema geeft de toegang en inzage weer mbt ICE gebruikers.

Medewerkers van de klantenservice en sales hebben toegang tot licentieinformatie.

De klantenservice en sales hebben inzage in toetsresultaten van leerlingen.

Administratieve handelingen in het kader van de werking van meetinstrumenten en licenties. Ondersteuning van de eindgebruiker.

Analisten / deskundigen op het gebied van ontwikkeling van toetsmateriaal hebben toegang tot geanonimiseerde sets van resultaten van gebruik van meetinstrumenten, eventuele problemen/fouten bij gebruik Analyse van het toetsmateriaal, gericht op verbetering van het materiaal, ontwikkeling en optimalisatie van adaptief toetsmateriaal, opsporing en verbetering van fouten in de werking van het digitale meetinstrument.
IT-databasebeheerders hebben toegang tot de databases. De handelingen van IT-databasebeheerders zijn gericht op continuïteit en optimalisatie van ICT-systemen.
Productowner en Functioneel Applicatiebeheerder hebben toegang tot licentieinformatie. Zij kunnen onder meer zien voor welke leerlingen een digitaal meetinstrument is geactiveerd. Tevens hebben zij inzage in toetsresultaten van leerlingen. Ondersteuning van de klantenservice en sales bij problemen in het systeem.

De bewaartermijn is 3 jaar na de laatste activiteit in het systeem.

Tata Steel Chess Festival

Dit weekend wordt de 82e editie gehouden van dit festival. Naast schaken en schaakles zijn er diverse andere activiteiten voor kinderen. Neem een kijkje op www.tatasteelchess.com voor meer informatie en het programma.

Excursie groep 8

Vandaag zijn we in het Provinciehuis geweest en hebben we een fotopresentatie bijgewoond over de Tweede Wereldoorlog. Dit in het kader van ‘75 Jaar Vrijheid’. Het werd gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Nabestaanden vertelden het persoonlijke verhaal achter 10 foto’s. Daarna mochten de kinderen stemmen op de foto die hen het meest aansprak of raakte. Na afloop hebben we nagepraat en konden de kinderen vragen stellen. Tot slot kregen we van 11.00-12.00 uur een rondleiding door het Provinciehuis. Het was een mooie ochtend. De kinderen waren geïnteresseerd en hadden veel respect voor hun omgeving. Mooi om te zien!

Namens de collega’s wens ik u een fijn weekend.

Met vriendelijke groeten, Jan Vos van Marken