Weekbrief 18
24 januari 2020

Agenda

30+31jan. School gesloten, staking

5 februari Studiedag groep 1 t/m 8

13 februari Start voorjaarsvakantie om 15.00 uur

28 februari Rapport mee naar huis

 

Beste ouders/ verzorgers, 
 
Voor het eerst zijn we deze week druk bezig geweest met de afname van de IEP in groep 3 t/m 7. We hadden de intern begeleiders vrij geroosterd om in elke klas de kinderen te ondersteunen met hun programma. We wilden zeker weten dat het gebruik van het programma voor ieder kind begrijpelijk was. Veel kinderen hebben het ervaren als een prettige manier van toetsen, gelukkig maar.  
 
Personeel

We zijn in het hele land op zoek naar onderwijzend personeel. Ook op de Dreefschool gaat het niet altijd even makkelijk. Caroline Knoop is één van de drie intern begeleiders en al ziek sinds de herfstvakantie. De andere twee IB ers moeten het werk overnemen waardoor Joost Millenaar, die eigenlijk één dag voor groep 6 moet staan, extra IB- werkzaamheden doet omdat er geen vervangers te vinden zijn. Hierdoor moet ondergetekende regelmatig inspringen en is daarom niet beschikbaar voor de gebruikelijke werkzaamheden. Juf Mieke, groep 7,  is helaas ook nog ziek, de komende weken wordt zij vervangen door meester Niek, een oude bekende leerkracht van de Dreefschool. Juf Marleen komt op 13 maart terug van zwangerschapsverlof. Vandaag was zij even op school om te oefenen voor ons toneelstuk, het gaat goed met haar en haar zoon. Juf Marion en juf Odile waren zo bereidwillig om tot nu toe extra te werken.  Kortom, het is hard nodig dat er wat gaat veranderen en ook zonder het ontvangen van salaris zijn wij gemotiveerd om de politiek wakker te schudden.

 

Korte week

Volgende week zijn wij in verband met de staking open tot en met woensdag. Er komt dan geen Weekbrief uit. 

 

Voorleesontbijt

Afgelopen woensdag hebben alle klassen weer genoten van het voorleesontbijt.  Simon en Teun uit groep 7 hebben daarover onderstaand stukje voor u geschreven: 


Echte schrijver leest voor! 


21 januari dag van voorleesontbijt komt bij groep 7a van de Dreefschool een echte schrijver langs. Hij heet: Frans van Deijl. Hij heeft voorgelezen uit zijn kinderboek Billy de binnenjongen. Hij schrijft ook iedere vrijdag een column in het Haarlems Dagblad 
Iedereen ging rustig op zijn plek zitten. En daarna had iedereen een vraag opgeschreven voor Frans. 2 kinderen hebben Frans opgehaald van beneden. Toen gingen we de ontbijtjes aan iedereen geven. Frans ging daarna uit zijn eigen boek voorlezen. Tijdens het voorlezen ging iedereen eten. Iedereen een handtekening! 
Na het voorlezen wou iedereen een handtekening. Op hun gezicht, schoen, T-shirt, arm, bijna overal. Het was supergezellig.

We denken dat dit het leukste voorleesontbijt ooit was!! 

 

Inline image Inline image

 

Jubileum

Deze week is de datum bekend gemaakt voor het lustrumfeest waarmee we het 100 jarig bestaan zullen eindigen. De flyers zijn uitgedeeld en de posters hangen in de school. Het feest zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni - zet het in de agenda! Er is ondertussen een commissie voor opgesteld en deze zoekt nu ook uw hulp voor het organiseren en sponsoren van het feest. Samen kunnen we er iets moois van maken!  
 
 
Namens de collega’s wens ik u een fijne week.

Met vriendelijke groeten, Jan Vos van Marken 
 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren