28 februari 2020

9 maart: idem
24 maart: ontruimingsoefening
9 april: Paasontbijt
10 april: Studiedag 1-8 ( Goede Vrijdag)
13 april: 2e paasdag
18 april: Reünie Dreefschool

Beste ouders/ verzorgers,

We hopen dat u en uw kinderen weer een fijne vakantie gehad heeft. Deze week is onze nieuwe intern begeleider Chantal Kock begonnen. Zij komt in de plaats voor Daphne Hoek. Daphne is dichter bij huis gaan werken en wij wensen haar veel plezier op haar nieuwe school. Dat geldt ook voor Chantal, zij is dus intern begeleider van de groepen 1 t/m 3. U kunt haar bereiken op chantal.kock@dreefschool.nl

Iep
Deze week zijn de laatste IEP toetsen afgenomen. Sommige leerlingen moesten het onderdeel technisch lezen nog maken of er moesten toetsen ingehaald worden. We zijn druk bezig met het bekijken van de resultaten, zodat er nieuwe groepsplannen en rapporten gemaakt kunnen worden.
Vorige week woensdag hebben we met het hele team gekeken naar de resultaten van de IEP toetsen en hebben we uitgebreid onze eerste bevindingen met elkaar gedeeld. We zijn zeer enthousiast over de toetsen en het leerlingvolgsysteem. De toetsen zijn aantrekkelijk en de leerlingen waren ontzettend goed en geconcentreerd aan de slag. Dit leerlingvolgsysteem biedt veel inzicht in de groei en groeimogelijkheden van de kinderen. Kortom, we zijn erg tevreden met de invoering van IEP.
We zijn inmiddels ook alweer aan het kijken naar de volgende stappen die we willen nemen. We houden u op de hoogte van deze ontwikkeling.
Bij het rapport zal u voor het eerst de talentenkaart van uw kind vinden. Hierop is te zien welke ontwikkeling uw kind op zowel de ‘hoofd’ onderdelen (bijv. rekenen en taalverzorging) als op de ‘hart en handen’ onderdelen (sociaal-emotionele ontwikkeling, leeraanpak en creatief vermogen) heeft doorgemaakt. Ook is te zien op welke onderdelen uw kind nog kan groeien. Deze resultaten worden met alle kinderen besproken. In het rapport zit een leeswijzer, zodat u weet waar u bij de talentenkaart naar moet kijken.
Voor zover u nog mocht twijfelen, de IEP is voor de vakantie goedgekeurd door het ministerie en de inspectie als toetsinstrument voor de groepen 3 t/m 7. Voor groep 8 was het al in orde.

Volleybaltoernooi Gisteren was het scholenvolleybal toernooi. Wij hebben het hartstikke goed gedaan met de groepen 7 en 8. De meisjes van groep 8 zijn 2e geworden en de jongens van groep 8 1e!!
Gefeliciteerd, geweldig gedaan. Dank aan de ouders die geholpen hebben met de begeleiding.

Inline image Inline image

Personeel
Een groot team als de Dreefschool kent veel voordelen, er is altijd wel iemand die wil invallen bij calamiteiten. Aan de andere kant is er met 46 personeelsleden altijd wel iets aan de hand. Zo hadden we juf Saskia van groep 8 die in de zandstorm van Grand Canaria was beland en dus pas een paar dagen later thuis was. Gelukkig kon Juf Marloes het gat vullen. Onze Ib Caroline Knoop is nog steeds niet helemaal genezen van een fietsongeluk waardoor Joost Millenaar, de IB van de bovenbouw, haar taken moest overnemen. Daardoor kon Joost niet voor de klas van meester René en moest daar steeds voor die dag een invaller gezocht worden. Soms deed ongetekende dat, soms was er een invaller. We hebben nu een vaste invaller gevonden voor de vrijdag, hij heet meester Sjoerd. Meester René is in de voorjaarsvakantie behoorlijk ziek geweest en hoopt volgende week donderdag er weer te zijn. Juf Mieke is al redelijk lang ziek, we hebben daar steeds wisselende vervangingen voor gekregen. Dat is voor de kinderen niet optimaal, dat realiseren we ons. Juf Marleen heeft zwangerschapsverlof en komt terug rond 18 maart. Op deze manier proberen we de problemen op te lossen, maar het zal een keer gebeuren dat we de klas moeten opdelen of naar huis moeten sturen.

Namens de collega’s wens ik u een heel fijn weekend.
Met vriendelijke groeten,
Jan vos van Marken