Weekbrief 11 (17-02-2023)
17 februari 2023

Agenda

23 februari: Rapporten mee
24 februari: Studiedag gr 1 t/m 8: kinderen zijn vrij
27 feb t/m 3 maart: Voorjaarsvakantie
6 maart: Deze week: oudergesprek voor leerlingen van gr 2 t/m gr 7
13 maart: Deze week: oudergesprek voor leerlingen van gr 2 t/m gr 7
22 maart: Studiedag gr 1 t/m 4: kinderen zijn vrij
6 april: Paasontbijt
7 april t/m 10 april: Goede Vrijdag en Pasen

 

Beste ouders,

 

10-minuten gesprekken
Na de voorjaarsvakantie, in week van 6 en 13 maart vinden de 10-mingesprekken plaats voor de groepen 2 t/m 7. De gesprekken vinden plaats op school en het is de bedoeling dat de kinderen bij het gesprek aanwezig zijn. Op maandag 20 februari kunt u via Schoudercom intekenen voor een 10min-gesprek, u ontvangt hiervoor dan een bericht. Gezinnen met meerdere kinderen kunnen vanaf 18u intekenen en de andere gezinnen hebben de mogelijkheid om vanaf 19u in te tekenen. Als u gesprekken heeft op meerdere locaties, houdt u daar dan rekening mee in de planning, handig om hier 20min tussen te laten.

 

IEP toetsen
De Iep toetsen voor het eerste deel van dit schooljaar zijn door onze leerlingen van de groepen 3 t/m 8 gemaakt en worden nu door ons geanalyseerd. De leerlingen uit de groepen 3 t/m 8 krijgen binnenkort naast hun rapport ook de zogenaamde Iep Talentenkaart, waarop de resultaten van de Iep toetsen staan vermeld. Hierbij is ook een leeswijzer van de Iep Talentenkaart voor ouders bijgevoegd. Mocht u alvast meer willen weten over de Iep, kunt u alvast via de link een informatiefilmpje bekijken https://youtu.be/feBgpoFW0aU

 

Levelwerk met Jan Vos
De afgelopen drie weken heeft juf Odile geen levelwerk kunnen doen, omdat zij op donderdag voor haar groep stond. Er was een personele wissel, doordat Rakhi van school ging. Het is helaas heel lastig om midden in het schooljaar nieuwe leerkrachten te vinden, ook als het gaat om inval.
De kinderen van levelwerk hebben daarom gedurende die weken levelwerk van juf Eugenie gehad. Na de voorjaarsvakantie komt Jan Vos het levelwerk met de kinderen doen tot aan de meivakantie. Ik hoop dat daarna Odile het levelwerk weer kan oppakken.

 

KinderzwerfboekStation op locatie Kleine Houtweg.
Inline image

 

De oude boeken uit onze schoolbibliotheek hebben een mooie bestemming gekregen. Sinds deze week staat op de Kleine Houtweg een KinderzwerfboekStation, een kast vol met kinderboeken. Je kunt hier een boek uitzoeken om thuis te lezen. Als het boek uit is, mag je het houden of daarna weer uit zwerven sturen bijvoorbeeld in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of ...
Kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Voorlopig hebben we voldoende boeken voor onze boekenkast, dus oude boeken inleveren is nog niet nodig.
Nazia Witkamp (moeder van Mika en Nora) uit de Ouderraad is de “Stationschef”. Zij zorgt dat de boekenkast netjes blijft en steeds goed gevuld is. Kom snel eens met uw kind kijken bij onze boekenkast en neem een boek mee om te lezen! Volg www.instagram.com/kinderzwerfboekdreef en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

 

Fijn week


Team de Dreefschool

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren