Weekbrief 1 (26-08-2022)

7 oktober: Schoolfotograaf gr 3 t/m 8 DR
17 t/m 21 oktober: Herfstvakantie

Beste ouders en leerlingen,

We hopen dat iedereen heeft genoten van een hele fijne zomer!
In de afgelopen week zijn wij gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar en hebben er heel veel zin in!

Meester Pieter is in de vakantie vader geworden van een zoon: Jibbe! Wij wensen Pieter en Lisette heel veel geluk. We zijn druk aan de slag met het vinden van een invaller gedurende het verlof van Pieter.

Deze week hebben wij een visie bijeenkomst gehad, een nascholing voor de vernieuwde rekenmethode en een themavoorbereiding gedaan voor de groepen 5 t/m 8. In deze groepen gaan we tot de herfstvakantie kijken hoe het ons bevalt om wereldoriëntatie geïntegreerd aan te bieden vanuit het thema Reizen. Dit betekent dat we de komende weken geen Argus Clou aanbieden in de groepen. Daarna nemen wij een besluit over de aanpak van wereldoriëntatie. Wordt vervolgd!

Goede voornemens
In het afgelopen schooljaar hebben we gemerkt dat het werk van onze collega’s in de avonduren structureel doorliep met o.a. het beantwoorden van mails, onderling appen of bellen/appen met ouders. We hebben ons voorgenomen om dat niet meer te doen en onze werkdag (dus ook het lezen en beantwoorden van mails en Schoudercom berichten) tot uiterlijk 18.00uur te doen en anders de volgende werkdag.

Verkeerssituatie
De herinrichting van het Houtplein is in volle gang en dat heeft ook gevolgen voor de verkeersveiligheid rondom de schoollocaties. Dura Vermeer heeft aangeboden om op korte termijn les te geven over de verkeersveiligheid aan onze leerlingen. Dat vinden wij een bijzonder mooi gebaar waar we graag gebruik van maken. Het is verstandig om de eerste dagen even mee te gaan met uw kind, aangezien de situatie iedere keer verandert. Gelukkig worden er ook verkeersleiders ingezet.

Hoe was het ook alweer?
De deur gaat open om 8.10uur op de locatie Kleine Houtweg en om 8.20uur op de locatie Dreef. De lessen starten 10 minuten na het opengaan van de deuren. De schooltijden kunt u lezen op de website.

Locatie Kleine Houtweg:
Bakfietsen parkeren aan de overkant en samen met uw kind oversteken. Kinderen van de groepen 3 parkeren de fietsen op het achterplein en kinderen van de groepen 5 en 8 doen dit voor de school.
U kunt uw auto parkeren in de parkeervakken op de Baan of in de wijk tegenover de school.

Locatie Dreef:
De kleuters en de groepen 4 parkeren de fietsen zoveel mogelijk achterin de fietsenstalling. De groepen 6 en 7 parkeren de fietsen vooraan in de fietsenstalling. De fietsen worden buiten het witte vak gestald.

Ouders zijn op de eerste schooldag en op iedere dinsdag en donderdag welkom in de school en kunnen meelopen tot de kapstok.

Denkt u eraan om IN SCHOUDERCOM DE KLAS VAN UW KIND(EREN) AAN TE PASSEN BIJ DE INSTELLINGEN, ANDERS ONTVANGT U GEEN BERICHTEN VAN DE NIEUWE GROEP.

Een fijne week toegewenst!

Team de Dreefschool