Weekbrief 15 (22-04-2022)

20 mei: kinderpanel
23 mei: Schoolreisje groep 5-6-7
24 mei: Schoolreisje groep 3-4
26+27 mei: Hemelvaartsdag en de dag erna: vrij!
30 mei: Afname IEP groep 3 t/m 7
6 juni: Tweede Pinksterdag
7+8 juni: Studiedag: kinderen zijn vrij!

Beste ouders

In de afgelopen dagen was er weer lekker veel bruis in de school!
De groepen 7 en 8 hadden een sportdag, de kleuters hadden een geweldige afsluiting van het thema, samen vierden we de bekendmaking van de uitslag van de sponsorloop en de groepen 6 hadden een praktische fiets verkeersles op het schelpenpad! Over een aantal festiviteiten is hieronder meer te lezen.

Opbrengst van de sponsorloop

Op 24 maart hebben alle kinderen heel hard gerend voor de hulp aan de mensen in de Oekraïne. Het geld is inmiddels ingezameld en woensdag officieel overgemaakt op Giro 555. Het totaalbedrag was even schrikken voor ons: € 37.084,44! Een waanzinnig bedrag! Alle sponsoren nogmaals bedankt.

Afsluiting thema KUNST

Afgelopen woensdag hadden onze kleuters de afsluiting van het thema. In de klassen hebben de kunstenaars van de groepen ½ hard gewerkt aan echte schilderijen. Alle ouders, opa’s en oma’s waren aanwezig om een bezoekje te brengen aan het “museum”.

Inline image Inline image Inline image

Monument aan De Dreef
Als school hebben we het oorlogsmonument aan de Dreef geadopteerd. In de groepen 8 staat het thema het hele schooljaar centraal. Alle onderwerpen komen aan bod: hoe was het in Haarlem tijdens de oorlog, de kampen, de Joodse gezinnen en de vervolging.
De leerlingen schrijven gedichten en in samenwerking met het 4 en 5 mei comité wordt 1 gedicht uitgekozen en op het bord naast het monument gezet. Tijdens de herdenking draagt een van onze leerlingen het gedicht zelf voor. Een bijzonder indrukwekkend moment om bij aanwezig te zijn. Namens de school wordt er dan ook altijd een krans gelegd. Op 4 mei is iedereen welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Inline image Inline image

Nieuwe methode Wereld oriëntatie
Komend schooljaar gaan wij werken met een nieuwe methode in de groepen 5 t/m 8 voor het vakgebied Wereldoriëntatie. Op dit moment gebruiken wij de methode Argus Clou om de vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis aan te bieden.
Wij gaan deze vakken geïntegreerd aanbieden. Dat wil zeggen dat de leerlingen de kennis vanuit een thema krijgen aangeboden. De werkvormen zijn meer projectmatig georganiseerd en er wordt een beroep gedaan op andere vaardigheden: onderzoek matig werken, samenwerken, kritisch denken, presenteren en ICT vaardigheden komen meer aan bod.

Op dit moment proberen wij een nieuwe methode BLINK uit. Leerkrachten en leerlingen kunnen ervaren hoe het is om op deze manier te werken. Voordat wij een definitief besluit nemen, proberen wij ook nog FAQTA uit.

Fijne vakantie!