Weekbrief 13 (18-03-2022)

24 maart: Sponsorloop in het Frederikspark
29 maart: MR vergadering
13 april: paasontbijt
15 april+ 18 april: Goede Vrijdag+ Tweede Paasdag: vrij!
20+21 april: IEP Eindtoets groep 8
22 april: Sportdag groep 7+8
22 april: Groep 5-8 middag vrij: KH 11.50uur/ DR 12.00uur
25 april t/m 6 mei: Mei vakantie

Beste ouders

De zon schijnt, er zijn ouders in de school, er worden ‘live’ gesprekken gevoerd en meerdere klassen hebben weer uitjes op het programma staan. De groepen 7 zijn naar de Toneelschuur geweest en volgende week gaan de kleuters naar het Frans Halsmuseum. De school bruist weer, heerlijk!

Tegelijkertijd hebben we te maken met een vreselijke oorlog tussen Rusland en de Oekraine. Er is een aantal gastgezinnen bij ons op school die vluchtelingen opvangen. In het bestuur is afgesproken dat kinderen jonger dan 6 jaar in het reguliere onderwijs terecht kunnen, kinderen die ouder zijn dan 6 jaar krijgen onderwijs op de ITK (internationale taalklas). Bij ons op school kunt u met vragen over dit onderwerp terecht bij Chantal Kock, intern begeleider van de onderbouw. Zij is te bereiken via chantal.kock@twijs.nl

Acties voor giro 555

Dinsdag 22 maart en donderdag 24 maart gaan Duco en Casper pianospelen in de hal van de locatie Kleine Hout van 8.10-8.20uur en groep 8 gaat zingen t.b.v. giro 555.

Duco en Casper hebben ook al opgetreden in de stationshal van Amsterdam CS en hebben een flink geldbedrag ingezameld. Zij hopen dat veel ouders de komende week komen kijken en een donatie willen doen!
Op donderdag 24 maart organiseren wij een sponsorloop voor alle leerlingen! U ontvangt vandaag een aparte brief met informatie. Wij hopen dat er veel enthousiaste ouders en familieleden komen aanmoedigen!

Nieuwe lokalen in gebruik

In de afgelopen week zijn de eerste nieuwe lokalen opgeleverd. Op de locatie Dreef zijn een bibliotheek/studieruimte ingericht (bovenin het gebouw naast groep 7) en een atelier op de begane grond. Ook op de locatie Kleine Houtweg is de bibliotheek/studieruimte klaar voor gebruik. In deze ruimte kunnen kinderen hun boeken ruilen, even een boekje lezen en zelfstandig en/of samenwerken. Ook is er een klein podium waar kinderen een presentatie kunnen geven of op kunnen zitten om te lezen of te overleggen. Volgend schooljaar komt op locatie KH ook een atelier en een wetenschap-en techniekruimte. We zijn ongelooflijk trots op het resultaat! Alle leerlingen kunnen gebruik maken van deze ruimtes. In het kinderpanel wordt besproken welke naam de lokalen krijgen en welke afspraken we maken om te komen tot een goede samenwerking in de lokalen. Zij koppelen dit vervolgens terug aan de eigen groep.

Inline image Inline image

Studiedagen en vrije dagen dit schooljaar

In de bijlage is een overzicht van de studiedagen en vrije dagen meegestuurd. Let op: op 7 juni en op 8 juni hebben wij twee studiedagen en gaan wij ons richten op de collectieve ambitie, dan zijn de kinderen vrij van school. Geeft u dit zelf ook door aan de kinderopvang?

Leuke activiteit met Pasen (leeftijd 4 t/m 7 jaar)

Lieve ouders/verzorgers, De lente staat voor de deur! De zon gaat steeds meer schijnen. De lieve planten, bomen en bloemen gaan weer groeien en bloeien. En weet je wie ook komt, de Paashaas!

Ja, want het is binnenkort Pasen en in de Magische Wereld van Puckie & Naas organiseren we een heus Paasspektakel! Twee dagen vol met spel, plezier, aktie & zoektochten.

WAT GAAN WE DOEN?

We doen samen de Paashaas dans! Dan is het tijd om je eigen paasei & paasmand te knutselen! Je wordt professioneel geschminkt door Paashaas Puckie en we doen buiten Oud Hollandse Spelletjes in een Paashaas velletje. Denk aan: Worteltjes werpen, zaklopen met de Paashaasrace, Eierlopen & Haasjeprik.

We eten een heerlijke Paaslunch en versier je eigen pannenkoek! Er zijn snacks en we drinken gezellig chocolademelk. Tot slot gaan we samen met Paashaas Puckie en Naas de Paashaas het Magische Ei zoeken! Het Magische Ei brengt vreugde en geluk! Tijdens je zoektocht vind je ook chocolade eitjes en misschien wel een echt gouden ei! Maar, waar is het Magische Ei? Degene die hem vindt mag het Magische Ei meenemen naar huis om er goed op te passen!

WANNEER?

zondag 17 april van 10:00 - 13:00 uur;

zondag 17 april van 14:00 - 17:00 uur;

maandag 18 april van 10:00 - 13:00 uur;

maandag 18 april van 14:00 - 17:00 uur.

MEER INFORMATIE:

Leeftijd: 4 t/m 7 jaar. Kinderen boven 7 jaar alleen toegestaan als er een jongere broertje/zusje deelneemt. Locatie: Scoutingclub Elswout, Bergweg 3 in Bloemendaal. Prijs: €32,50 per kind inclusief snacks, pannenkoeken en materiaal.

AANMELDEN:

Aanmelden kan door dit formulier in te vullen https://forms.gle/ZXUYSf7gAFDjuhsT6 Doen jij en je vriendjes mee?

Magische groet, Paashaas Puckie & Naas de Paashaas

Fijn weekend!