Weekbrief 2 (03-09-2021)

8 oktober: 11.00 ouderpanel
15 oktober: Middag groepen 5 t/m 8 vrij

Beste ouders,

Na een feestelijke start van het schooljaar met koffie voor alle ouders zijn de kinderen positief van start gegaan! Deze eerste weken staan in de groepen vooral in het teken van groepsvorming; gezamenlijke afspraken worden gemaakt om de sfeer en de samenwerking goed te krijgen. Ook al kennen de kinderen elkaar al goed, toch begint dit dynamische proces ieder schooljaar weer opnieuw.

Even voorstellen:
In groep ½ B is onze nieuwe collega Britt Roodnat gestart. Zij stelt zich hieronder even aan jullie voor:

Beste ouders,
Mijn naam is Britt en ik werk sinds dit schooljaar in groep 1-2B van de Dreef school. Tot nu toe heb ik het ontzettend naar mijn zin!
Ik ben hier terecht gekomen door juf Lisa met wie ik vriendinnen ben.

In mijn vrije tijd sport ik graag (crossfit en yoga). Maar ik vind het ook heerlijk om lekker te borrelen met vriendinnen of uitgebreid te koken.
Ik hoop jullie allemaal snel te zien en er een fijn schooljaar van te maken! (zie foto)

Juf Jennifer van groep ½ D verwacht in het najaar haar eerste kindje! Zij zal vanaf begin oktober met verlof gaan. De vervanging is gelukkig al geregeld, de ouders van de groep worden hierover apart geïnformeerd. De vervanging start al iets eerder, zodat Jennifer alles goed kan overdragen.

Op woensdag gaf juf Manon altijd gymles, want dan neemt Pieter ouderschapsverlof op. Manon kreeg de mogelijkheid om op haar andere school meer dagen te werken, dus is zij bij ons gestopt. Per 1 oktober hebben wij ook voor haar vervanging gevonden. Meester Cor Bruijne zal de gymlessen op woensdag gaan verzorgen. Cor zal zich t.z.t. ook even voorstellen in de weekbrief.

Extra ondersteuning
Dit schooljaar is de extra ondersteuning anders georganiseerd.
Vorig schooljaar signaleerden wij dat sommige kinderen meerdere momenten per week uit de structuur van de klas werden gehaald voor extra ondersteuning. Dit gebeurde ook op tijden dat er instructie in de klas werd gegeven of op momenten waarop leuke activiteiten in de klas werden georganiseerd.
Dat waren de voornaamste redenen om de ondersteuning anders te organiseren; vanaf dit schooljaar is de ondersteuning zoveel mogelijk in de klas aanwezig. Kinderen kunnen direct geholpen worden en hoeven de klas niet uit. Bovendien kunnen nu meer kinderen geholpen worden.
In zeer specifieke gevallen bijv. voor de begeleiding van individuele leerlingen met dyslexie/dyscalculie of leerlingen met een taal ontwikkelingsstoornis (TOS) gebeurt dit nog wel buiten de groep. Ook het aanbod van Rekentijgers en Levelwerk vindt nog buiten de groep plaats.

Op 17 september komt de nieuwe weekbrief uit.

Fijn weekend!