Weekbrief 20 (12022021)
12 februari 2021

15 t/m 18 februari: Adviesgesprekken gr.8
19 februari: Studiedag, kinderen zijn vrij!
22 t/m 26 februari: voorjaarsvakantie
8 t/m 19 maart: Afname IEP
9 maart: Studiedag groep 1 t/m 4, kinderen gr 1/2 , 3 en 4 zijn vrij
22 t/m 31 maart: Oudergesprekken IEP
31 maart: paasontbijt

Beste ouders,

Wij zijn weer open! In de groepen is veel aandacht voor het welbevinden van de leerlingen, het samenwerken en het delen van de ervaringen hoe de afgelopen 4 weken er voor iedereen uit heeft gezien. Soms gaat dat d.m.v. tekeningen en de oudere kinderen schrijven een verslag. We maken ons zorgen om te lezen hoeveel impact dit heeft gehad en nemen zeker de tijd om hier extra aandacht aan te geven. En toen was er sneeuw! Dan ziet de wereld er weer totaal anders uit. Dit vraagt opnieuw flexibiliteit van iedereen. Maar we hebben er zeker ook met elkaar van genoten!

Inline imageInline imageInline image

Afgelopen woensdag was een online ouderpanel georganiseerd. Het ouderpanel bestaat uit een gesprek tussen de klassenouders en de directie. Ik had gehoopt al eerder met de ouders kennis te kunnen maken, maar het kwam er door de omstandigheden niet van. Aan het begin van het schooljaar is er een keer eerder een gesprek geweest, helaas was de opkomst toen beperkt. We hebben het o.a. gehad over het testbeleid, de verbinding tussen ouders van de groepen 3 en hoe verder na de voorjaarsvakantie.

Bij het testbeleid hanteren wij de beslisboom. Wij ontvangen de informatie van de ouders of van de GGD (vanuit het bron-en contactonderzoek). Wij geven geen namen door aan de GGD, wel zijn wij verplicht om de aantallen positief geteste leerlingen of collega’s door te geven. Dit gebruikt de GGD om de ontwikkeling van de besmettingen in kaart te brengen.

De verbinding tussen de ouders in de groepen 3. Deze ouders komen van beide locaties en uit verschillende kleutergroepen. Samen met de leerkrachten gaan we bekijken welke activiteiten wij (online) kunnen organiseren om elkaar beter te leren kennen. Hoe verder na de voorjaarsvakantie? In principe starten wij na de vakantie hele dagen met alle leerlingen.
We begrijpen dat er behoefte is aan duidelijkheid, de duidelijkheid die wij kunnen geven is nu eenmaal beperkt, hoe lastig dat ook is.

Ik had al eerder laten weten dat we bezig zijn om de bibliotheken op school een nieuwe impuls te geven. De Bieb op locatie Dreef heeft al een eerste lift gehad! De bibliotheek op de locatie Kleine Houtweg wordt na de vakantie opgeknapt. Plezier in lezen moet vooral voorop staan en het moet aantrekkelijk en uitdagend voor kinderen zijn om boeken te kiezen. Tijdens het thuiswerken hebben we dat gedaan door ‘The masked reader’ te organiseren. De komende tijd zal de werkgroep meer activiteiten organiseren om het lezen te promoten.

Fijn weekend!