Weekbrief 23
20 maart 2020

Agenda

6 april: Eerste schooldag?

9 april: Paasontbijt

10 april: Studiedag.

13 april:  2e paasdag

15 april: Eindtoets groep 8, afgelast

17 april: Koningsspelen, afgelast

18 april: Reunie Dreefschool, uitgesteld 

 

Beste ouders/ verzorgers, 
 
Als ik het even bij het onderwijs houd, dan vind ik het een enorme uitdaging voor u om deze drie weken uw kinderen thuisonderwijs te geven. Maar u doet het geweldig en u bent voor ons een grote steun dankzij uw mooie berichten. Hartelijk dank. We gaan gewoon door met de Weekbrieven en wil u graag elke vrijdag een update geven over algemene zaken zodat u niet de hele dag overspoelt wordt met welgemeende tips, tenzij het bericht niet kan wachten. Specifieke, klasgebonden afspraken worden door de leerkracht met u en de kinderen  gemaakt. 
 
U vindt hieronder ons nieuwe strijdplan. We hebben daar de afgelopen dagen hard aan gewerkt. Het is voor ons allemaal nieuw en er zullen nog heel wat zaken zijn die niet goed lopen en om een oplossing vragen. Maar we willen toch graag beginnen en kijke hoe het gaat lopen.  

 

Plan van aanpak

We hebben gekozen voor één communicatieplatform met de klas. We gaan werken met Google Classroom. Binnen deze omgeving zijn er verschillende functies die we op  termijn wilen gebruiken wanneer wij wat meer gewend zijn aan deze omgeving. Vandaag wordt de omgeving klaargezet voor de leerkrachten zodat het in de loop van de maandag ook beschikbaar is voor de kinderen. U ontvangt van de leerkracht eerst een code via Schoudercom. Met deze code moet u uw kind koppelen aan Google Classroom. Elke klas krijgt zijn eigen code. U ontvangt naast deze code ook een instructie  van de leerkracht.  De schoolomgeving van groep 1 en 2 wijkt iets af van het bovenstaande. Uiterlijk aanstaande dinsdag krijgen de ouders van deze groepen rechtstreeks bericht van de leerkrachten.  
 
Communicatie

De leerkracht is via Google Classroom elke dag van 10.00 uur tot 12.00 uur beschikbaar voor vragen en communicatie met de kinderen. Ouders die hun kind begeleiden met het schoolwerk en hier vragen over hebben kunnen die ook stellen via Google Classroom. Voor algemene vragen en opmerkingen van u kunt u zich melden via Schoudercom. 

 

Als uw kind ziek is dan meldt u dat bij de leerkracht via Schoudercom. Zo begrijpen we dat uw kind die dag(en) even niet online is.  
 
Het werk De komende week gaan we de herhaling combinereren met nieuw werk.  We gaan uit van twee uur lesstof per dag. Het aanleren van een vast ritme helpt enorm, wij werken op school niet anders. Regelmaat is voor de kinderen het prettigst. Hieronder vindt u een link die u misschien verder kan helpen.  
 
https://www.nu.nl/coronavirus/6038518/thuis-lesgeven-kies-een-vaste-plek-en-verdeel-de-dag-inblokken.html 
 
Mocht u ergens niet uitkomen dan kunt u zich melden via de mail bij onze bovenschoolse ICT er  Dennis Göetjes  dennis.goetjes@twijs.nl 
 
Namens de collega’s wens ik u allemaal sterkte de komende week.

Met vrienelijke groeten,

Jan Vos van Marken. 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren