7 februari 2020

28 februari : Rapport mee
2 maart : Week van de 10 min. gesprekken

Geachte ouders/ verzorgers,

Afgelopen woensdag hebben we een studiedag gehad die geheel in het teken stond van de IEP toets. Nu de kinderen de toetsen gemaakt hebben beschikken we over gegevens die op een andere manier dan de Cito geïnterpreteerd moeten worden. Niet alleen wij moeten omschakelen maar ook u voor u zal het even wennen zijn. bijvoorbeeld op welk gebied zijn er groeimogelijkheden te behalen?

Kerstcollecte
Goedemorgen uit Afrika! Wat een verrassing dat er zo’n mooi bedrag is opgehaald. ( € 900) Naast dat ik wel een beetje trots ben op mijn nichtje die daar over heeft verteld, zijn we erg dankbaar voor deze bijdrage! Uit ons straatproject waren vier jongens klaar om naar onze boerderij te gaan zodat ze onderwijs kunnen krijgen, een veilige plek hebben om het hele jaar te wonen en het boerenvak te leren om daarna bij een boer te gaan werken.
Voordat ze kunnen komen moeten we van alles voor ze aanschaffen van kleding en schoenen tot beddengoed, overalls, laarzen tot aan medische check, eventuele medicatie etc.
Jullie hebben dus bijgedragen aan de toekomst van deze vier jongens die blij zijn dat ze een nieuwe kans hebben! Dit is een heel goed nieuw jaar voor hen, en ik wens jullie ook een heel goed nieuw jaar toe in Nederland. En, als jullie een keertje in de buurt zijn…… harstikke welkom!

Asante sana ("heel erg bedankt" in het Swahili)
Jolanda Odiyo

Vertrek

Ik ga de Dreefschool na bijna 19 jaar verlaten. Ik ben er gestart als lio-stagiaire en heb vervolgens als leerkracht en intern begeleider gewerkt. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging, een stuk dichterbij huis en met gelijke vakanties met mijn kinderen. Ik ga de Dreefschool en de leerkrachten, ouders maar vooral de fantastische kinderen missen! Gelukkig is er een goede opvolgster gevonden. Ze heet Chantal Kock en zal na de voorjaarsvakantie mijn rol als intern begeleider van groep 1,2 en 3 overnemen. Ik wens haar veel succes en plezier op de Dreefschool!

Groetjes Daphne Hoek

Jubileum

We zijn het jaar begonnen met een opening van ons jubileumjaar door onze burgemeester Wienen samen met spectaculair vuurwerk. Aansluitend hebben we met dit thema de jaarlijkse Vossenjacht gehouden. We hebben de geweldige circusdagen gehad en daarnaast mogen alle klassen een jubileum activiteit ondernemen. Binnenkort gaat u merken wat uw kind met zijn of haar klas gaat doen! Dan hebben we op 18 april een reünie. Nu vraag ik mij af of zo'n reünie nog van deze tijd is. We hebben twee pagina's in Het Haarlems Dagblad gekregen, een Facebook pagina en een pagina op onze website. Tot nu toe heeft dat 100 aanmeldingen opgeleverd. Wat mij betreft te weinig, het streven is eind maart op 500 te zitten anders moet ik helaas besluiten dat deze dag niet doorgaat. Intussen zijn we met de collega's druk bezig met het oefenen van ons toneelstuk in de Stadsschouwburg op 20 mei. We treden 2x op, anders past het niet. Overigens is de toegang gratis, wanneer kunt u nou gratis naar de Stadsschouwburg? U krijgt later nog alle details. En dan is er een aantal (ouderraads)ouders bezig met het lustrumfeest op 6 juni. Hoe geweldig is dat! Hulp is nog steeds van harte welkom. Aanmelden kan via Dreefschool100jaar@gmail.com Allemaal data om in de agenda te zetten!

Park

Zoals ook u waarschijnlijk gemerkt heeft is het nogal modderig in het park. We zijn hierover in gesprek met de gemeente. Ze zijn onlangs met een man of acht bezig geweest om de ergste modder en het bladafval te verwijderen. Dat heeft de boel al een stuk minder erg gemaakt. Daarnaast zijn er plannen om op korte termijn de bovenlaag aan te pakken, waardoor het water beter weg kan en het hopelijk minder modderig wordt. We hopen dat dit snel zal gebeuren. Tot die tijd proberen we er zo goed mogelijk mee om te gaan.

Mixmiddag

Vanmiddag was de 3e ronde van de mixmiddag. De kinderen hebben van alles gedaan. Zo is er onder meer getafeltennist, gebreid, gefiguurzaagd zijn er sculpturen gemaakt, en is historisch Haarlem bekeken.

Inline imageInline image

Weekbrief
Volgende week is weer een korte week en komt er geen Weekbrief uit.

Ik wens u alvast een fijne vakantie.
Namens het personeel wens ik u een fijne week.

Met vriendelijke groeten,
Jan Vos van Marken.