Weekbrief 8 (09-10-2020)

22 + 23 oktober: Schoolfotograaf

Beste ouders, verzorgers,

Schoolfotograaf
In de eerste week na de herfstvakantie komt de schoolfotograaf. Op donderdag op de locatie Kleine Houtweg en op vrijdag op de locatie Dreef. De groepen 3 t/m 8 gaan op de foto. De kleuters gaan in mei op de foto. Normaal gesproken is er na schooltijd gelegenheid dat broertjes en zusjes met elkaar op de foto gaan. Helaas kan dit vanwege de maatregelen niet doorgaan dit schooljaar.

Schilderwerk Kleine Houtweg
In de herfstvakantie worden de gangen van de locatie Kleine Houtweg geschilderd. Heel fijn dat dit wordt opgeknapt!

Kinderboekenweek
Tijdens de kinderboekenweek is er een wedstrijd geweest voor alle leerlingen. Twee leerlingen hebben een Gouden Griffel gewonnen met het beste verhaal en twee leerlingen hebben de Gouden Penseel gewonnen voor de beste illustratie.
Hieronder kunt u zien en lezen wat de winnaars creatief hebben bedacht.

Locatie Kleine Houtweg: Gouden penseel: Rens uit 3B
Rens heeft een prachtige tekening van een dino gemaakt. Op het lijf van de dino heeft hij mooi met kleuren gewerkt. Ook de bomen op de achtergrond lijken net echt.

Gouden griffel: Reva uit 5B
Reva schreef een spannend verhaal over een reis met de tijdmachine. De reis ging naar het wilde westen. In het verhaal beschreef zij heel mooi hoe het leven er daar uitzag.

Locatie Dreef:Gouden penseel: Kick uit 1/2 E
Kick tekende een stoere ridder met zijn kasteel. Hij heeft heel knap alle kleine stenen van het kasteel getekend. De ridder heeft een mooie helm op en een zwaard in zijn handen.

Gouden griffel: Floris uit 7C
Floris neemt je mee in het leven van Jona. Deze jongen stapt in een tijdmachine en neemt je mee in de wereld van de dino’s. Omdat alles zo precies beschreven is, kun je helemaal wegdromen in zijn verhaal.

Van nu tot de dino’s
Hoi ik ben Jona. Ik ben een jongen die heel erg van dino’s houdt. Zo veel dat ik mijn vader heb gesmeekt om een tijdmachine te maken. Oh wacht, ik hoor mijn vader roepen. Ha daar ben je. Hij is af. De tijdmachine. Ik kijk met open mond naar mijn vader .Echt?! Ja! Yes, nu kan ik naar de tijd van de dino’s. Yes yes yes. Rustig Jona we gaan hem morgen uitproberen. Ga nu maar snel slapen dan kan je morgen vroeg opstaan.

De volgende dag:
Ik kan niet wachten. Ik maak mijn vader wakker. Gaan we nog? Ja ja ik eet heel snel een broodje en ga in de tijdmachine zitten. Even later komt mijn vader. Gaan we nu? Ja. Hij zet een paar knopjes aan en we gaan. Na één seconde zijn we er al weer. Wauw! Wat mooi en kijk die dino’s, geweldig! En kijk daar is een holbewoner. Zullen we daar op bezoek gaan? Oké oké, maar stop wacht wacht wacht. Wij kunnen niet eens met ze praten. Ach ja we gaan gewoon. Kun je een taxi bellen? Nee, want die hebben ze niet in deze tijd. Oja, dan gaan we maar lopen.

5 minuten later
Zo hee wat mooi. Ik dacht dat zo’n grot heel klein was. De dino’s zijn wel 11 meter hoog en lang. Ze hebben echt best wel leuke dingen. Pas op voor die beer! Oh chips, echt creepy die beer is 4 meter en die dino is 19 meter! Oké ik ga vragen aan die dino of hij mijn huisdier wil worden. Hallo super grote vriend! Wil je mijn huisdier worden? Huuuuuu. Betekent dat ja? Ik hoop het wel. Ik klim op mijn dino en zeg tegen mijn vader: Kom! Ehhh ik weet dat nog niet zo zeker zegt hij. Kom gewoon oké. Hij loopt rond met zijn dino. Hee daar is een man. Hoi hoi. Kan jij mij verstaan? Nou ja, ik ben hier ook met een tijdmachine gekomen, maar die is kapot. Kan ik met jullie mee? Natuurlijk! Ik zal me even voorstellen. Ik ben professor Sjon. Oh leuk, kom ook op de dino! Nee, hoeft niet want ik heb zelf een dino. Kom dan gaan we naar de tijdmachine

10 minuten later
Daar is hij. Mijn vader zegt: Stap aan boord van de Matthijs (zo heet mijn vader) We zitten er in en we zijn weg. Blijkbaar is hij kapot. De man zeg: Ik ben klusjesman, mij lukt het wel om hem te maken. Even later is hij klaar. Zo we kunnen gaan! We zitten erin en zijn weg. We komen thuis en mijn moeder kijkt met open mond. Prr prr professor Sjon! Hey hoe gaat het? Ja eh goed, maar ik dacht dat je dood was. Nee het ging anders, maar dat is een heeeeel lang verhaal. Ik zeg: Nou het was daar bij de dino’s wel heel leuk. Eind goed al goed

Afsluiting schoolproject
Vandaag sluiten we het project af. Binnen het thema De Tijdmachine (Back to the Future) viel veel te ontdekken. De kleutergroepen gingen terug naar de tijd van ridders en prinsessen, de groepen 3 naar de tijd van de dinosaurussen. Groep 4 leerde van alles over het oude Egypte, groep 5 over het wilde westen, groep 6 behandelde de toekomst. In groep 7 gingen ze terug naar de Gouden Eeuw en groep 8 weet nu heel veel over de Tweede Wereldoorlog. Er zijn prachtige knutsels gemaakt, boeken gelezen, liedjes en dansjes ingestudeerd. Helaas kunnen de ouders niet in de school komen kijken naar de ontdekkingen per klas. Daarom presenteert elke groep hun tijdreis op het blog op SchouderCom. Tijdens het project hingen er ook kinderfoto’s van het hele team in de school. De kinderen moesten raden wie wie was. Deze fotowedstrijd is gewonnen door groep 8a van juf Ellis en groep 6b van juf Marleen en juf Elsa. Voor deze groepen is er vrijdag taart.

Fijne herfstvakantie, blijf gezond,

Team De Dreefschool