10 januari 2020

5 februari Studiedag groep 1 t/m 8
13 februari Start voorjaarsvakantie om 15.00 uur

Beste ouders/ verzorgers,
Allereerst nog maar eens de beste wensen.
Wij zijn al druk aan het oefenen voor ons toneelstuk in de schouwburg op 20 mei. De reünie is op 18 april en er zijn al heel wat aanmeldingen via de site www.dreefschool.nl binnen gekomen. We gaan er een mooi jaar van maken.

Aan u heb ik woensdag een mailtje gestuurd over de stakingsdagen. Het spijt me dat de studiedag van 5 februari er zo snel achteraan komt, maar dat kon ik in mei 2019 niet voorzien.

Voorlichtingsavond IEP
Er hebben zich veel ouders opgegeven voor de voorlichtingsavond van 14 januari. Deze avond is op de Kleine Houtweg. De ouders van de groepen 3, 4 en 5 verwachten we om 19.00 uur tot 19.45 uur en de ouders van groep 6 en 7 van 20.00 uur tot 20.45 uur. Wanneer u kinderen in beide groepen hebt zitten en u heeft een keuze, dan zouden wij graag willen dat u kiest voor 19.00 uur. Deze groep is het kleinst.

Schoolpanel
Op woensdag 15 januari is er een tweede schoolpanel voor klassenouders op de Kleine Houtweg om 11.00 uur in de keuken. Net als vorige keer wisselen we ervaringen uit en kunt u met ons zaken bespreken die misschien nog beter georganiseerd kunnen worden op school.

Koptelefoon
De kinderen van groep 3 t/m 8 hebben binnenkort een koptelefoon nodig o.a. voor het maken van de IEP toets. De kinderen houden de koptelefoon op school, het liefst met een naam van de eigenaar op het doosje of apparaat.Kunt u er één meegeven?

Schaken
Stichting Buurtschaak geeft schaaklessen op verschillende scholen in de regio, bijvoorbeeld in de Kleverparkschool. Schaken is niet alleen heel goed voor je, maar ook heel leuk! Vanaf donderdag 6 februari tot en met 18 juni kunnen alle kinderen meedoen met een nieuwe serie schaaklessen. In 16 lessen leren ze de basisregels van het schaken en eindigen ze met een officieel diploma. Het is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, beginners en gevorderden, de lessen zijn iedere donderdag van 15.30 tot 16.30 uur en worden verzorgd door ervaren trainers van stichting Buurtschaak. Dankzij subsidie en giften is de eigen bijdrage 70 euro per kind. Kinderen krijgen een schaakboek en toegang tot een schaakapp om ook thuis te oefenen en te spelen. Voor meer informatie en aanmelden, zie www.buurtschaak.nl

De HandbalNL handbalbus op de Dreefschool!
Op dinsdagochtend 7 januari kwam de HandbalNL handbalbus naar onze school om de gymlessen over te nemen! In plaats van de gymles kregen de leerlingen op deze dag een handbalclinic. De clinic stond volledig in het teken van plezier maken en de handbalsport leren kennen. De kinderen hebben genoten deze ochtend. Ruim 450 scholen hebben zich aangemeld voor de handbalbus, na loting is de Dreefschool uitgekozen om de handbalbus te ontvangen.

De HandbalNL handbalbus is een initiatief van het Nederlands Handbal Verbond. Deze bus gaat door het land rijden tijdens het wereldkampioenschap van de Oranjedames (30 november tot en met 15 december) en het Europeeskampioenschap van de Oranjeheren (10 januari tot en met 26 januari).

Voorleesontbijt
Voorleesontbijt Op woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Op school, en hopelijk ook thuis, zal er extra veel worden voorgelezen. Op de Dreefschool starten we de Voorleesdagen op woensdag met het traditionele Voorleesontbijt. De kinderen maken thuis voor een ander een lekker ontbijtje in een versierde doos. Ze gaan hiervoor lootjes trekken in de klas. Een week eerder op woensdag 15 januari krijgt uw kind een lootje mee naar huis. We eten het ontbijt in de klas gezellig met elkaar op, misschien wel in pyjama.

In de brief die bij het lootje hoort, staat meer informatie over het voorleesontbijt.

Namens de collega’s wens ik u een fijne week.

Met vriendelijke groeten,
Jan Vos van Marken