16 december 2019

14 januari: Voorlichtingsavond IEP
15 januari: Schoolpanel ouders 11.00 uur

Beste ouders/ verzorgers,

De laatste week voor de kerstvakantie breekt weer aan. Het draaiboek van onze kerstviering vindt u hieronder. Komende week komt er geen Weekbrief uit dus ik ga u nu vast een fijne kerstvakantie wensen. Zowel tijdens de inloop van ons kerstdiner als tijdens de kerstviering in de kerk is het niet toegestaan foto’s te maken tenzij het alleen uw eigen kind (eren) betreft.

Geboren
Op 2 december is Juf Marleen bevallen van haar prachtige zoon, Ralph. Ze maken het beide goed.
We wensen hen veel gezondheid en geluk!

Gekke, foute truien voor Save the children
Een spontane actie leverde vandaag, naast een hele hoop plezier om de gekke truien, ook het prachtige bedrag van €450 op voor het goede doel. Iedereen heel hartelijk dank voor alle gulle bijdragen! Via deze link kunt u meer lezen over waar het geld naartoe gaat. https://www.savethechildren.nl/foute-kersttruien-dag/kinderen-in-nood

Kerstviering Dreefschool 2019 (herhaling)
De Sint heeft het land nauwelijks verlaten of kerst staat alweer voor de deur.
Donderdag 19 december vieren we het kerstfeest op de Dreefschool en in de Grote of St.-Bavokerk.
We beginnen met een kerstdiner in de klas. De kinderen uit de groepen 1-2 worden om 16.30 uur in de klas verwacht; de kinderen van de groepen 3 t/m 8 om 16.45 uur. Wilt u de kinderen op tijd in de klas brengen?

Belangrijk:
De kinderen uit de groepen 1 t/m 8 zijn op donderdag 19 december om 12.00 uur vrij (locatie Kleine Hout 10 minuten eerder!).
Denkt u er aan de NSO, indien nodig, te informeren?

Op vrijdag 20 december is de school gewoon om 8.15u open (KH: 8.05u) maar mogen de kinderen iets later starten. Tot half 10 inloop.

Tijden donderdag 19 december:
Kerstdiner:

16.30 uur - 18.00 uur groepen 1/2 ;
16.45 uur - 18.00 uur groepen 3 t/m 8

Kerstviering Grote of St.-Bavokerk:
18.45 uur tot ongeveer 19.45 uur

Na afloop biedt café Brinkmann iedereen een kop warme chocomel of glühwein aan.
Hiervoor alvast onze hartelijke dank!

Vraag vanuit café Brinkmann:

Houdt u zelf toezicht op uw kind indien u na de viering nog een drankje bij café Brinkmann gaat drinken?v

Voor het kerstdiner in de klas neemt ieder kind iets mee.

• Vanaf woensdag 11 december kunt u bij de klas van uw kind (groep 1/2 t/m 6) een ‘kerstbal’ meenemen (1 per kind). Hierop staat wat u kunt maken of kopen voor het kerstdiner. Het is de bedoeling dat het eten warm en hapklaar wordt aangeleverd.
  • De kinderen van groepen 7 en 8 stellen samen met de leerkracht het menu samen.
  • De kinderen van groep 1-2 worden na het kerstdiner om 18.00 uur door de ouders/verzorgers uit de klas opgehaald. Uiteraard bent u met uw kind van harte welkom in
    de kerk. Dit gebeurt onder eigen verantwoording. De kleuters zitten in de kerk bij hun ouders.
  • De kinderen van de groepen 1 t/m 8 nemen donderdag 19 december geen bord, bestek en beker mee naar school, maar wel graag een plastic tas voor de werkjes.

In de Bavokerk is geen verwarming en kan het dus erg koud zijn. Denkt u aan voldoende warme kleding?

Dit jaar gaat de opbrengst van de kerstcollecte naar Stichting Baraka. Tijdens de kerstviering krijgt u meer informatie over deze stichting.

Namens de collega’s wens ik u een fijne week.

Met vriendelijke groeten,

Jan Vos van Marken