Weekbrief 8
18 oktober 2019

Agenda

Ma 28 oktober: Studiedag hele school
Woe 6 november: Stakingsdag?
11 november: Week van de adviesgesprekken Groep 8
13 november: Schaatsen groep 8
18 november: Facultatieve 10 min. gesprekken
20 november: Schaatsen groep 8


Beste ouders/ verzorgers,
Wanneer de bonden besluiten te staken op 6 november dan is de Dreefschool deze woensdag gesloten.


De winnaars van de Gouden Penseel en de Gouden Griffel

Juryrapport Gouden griffels en penselen.
Gouden Penseel:

Gewonnen door Imke ½ C, Ze heeft een mooie auto getekend waarmee ze op vakantie is geweest naar Frankijk. Imke heeft mooie kleuren gebruikt.

Gewonnen door Sam ½ A, Sam heeft een mooi vliegtuig getekend, en er ook bij gezet dat het vliegtuig van de KLM is. En de KLM is net als de Dreefschool ook 100 jaar!
Griffel:

Gewonnen door Yara uit 5A, Yara heeft veel fantasie gebruikt. De jury vond het heel goed hoe ze Snoepland beschreef. Ze kregen helemaal zin om ook naar Snoepland te gaan.

Gewonnen door Luka uit groep 7C, Het is een spannend verhaal dat helemaal in het thema past. De jury vond het leuk dat het boek ook steeds terugkwam in het verhaal.

 

Jubileum Dreefschool 100 jaar
De school heeft heel wat activiteiten gepland voor het 100 jarig bestaan van de school. Een tweetal ouders uit de ouderraad heeft, naast de bestaande feesten, een prachtig plan bedacht voor het eind van het schooljaar. Dat is natuurlijk geweldig. Hieronder vindt u de brief van hen gericht aan u:


Beste ouders/ verzorgers,
Zoals jullie weten is het lustrum jaar een aantal weken geleden geopend en zijn de eerste activiteiten al van start gegaan. Zo heeft burgemeester Wienen het jaar geopend met een mooie speech en knallend vuurwerk en hebben de kinderen kunnen genieten van een fantastische circusdagen. Later dit jaar, op 18 april, kunnen de oud-leerlingen, waarvan er velen onder jullie zijn, genieten van de reünie en op 20 mei volgt een hoogtepunt met de voorstelling door de leraren en leraressen van de Dreefschool. En ook al willen we daar nu nog niet aan denken, aan al het goede komt een einde en dat willen we natuurlijk groots vieren met de ouders en de kinderen.


Daarom stelt de (nu nog zeer kleine) jubileumfeest commissie zich nu al even voor:


- Melanie, moeder van Amaya uit 5B, werkt in events en heeft een internationale achtergrond
- Sytske, moeder van Casper uit 2A, werkt in staal, gespecialiseerd in communicatie en engagement
- Wilco, vader van Josephine uit 5B, werkt in de financiële dienstverlening en is gespecialiseerd in sales en marketing
- Daniel, vader van Amaya uit 5B, ondernemer in de evenementen branche


De afgelopen weken hebben we nagedacht over de richting van het plan en hoe we fondsen gaan werven om het eindfeest te realiseren. De komende weken en maanden zullen we dit plan verder uitwerken en daar kunnen we zeker meer creatievelingen, event mensen en regelaars en iedereen met een goede wil, bij gebruiken. Ook zijn we op zoek naar mensen die ons willen helpen met de sponsoring van het evenement en natuurlijk zijn ook donaties en goederen en diensten van harte welkom…
Wil je je aanmelden als commissielid, heb je tijd over en wil je een klein taakje oppakken, wil je een donatie doen of heb je ideeën, stuur dan een email aan dreefschool100jaar@gmail.com of bel/WhatsApp even met Sytske (0646633534) en je kunt ons natuurlijk ook altijd aanschieten in de wandelgangen.


We kijken uit naar jullie reacties natuurlijk, dus tot gauw,


De jubileumfeest commissie
Melanie, Sytske, Wilco & Daniel

 

Omdat er vrijdag geen Weekbrief uitkomt wens ik u alvast een fijne herfstvakantie en tot dinsdag 29 oktober.


Met vriendelijke groeten,


Jan Vos van Marken.

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren