15 oktober 2019

6 november Schaatsen groep 8
11 novemberWeek advies gesprekken groep 8

Beste ouders/ verzorgers,

Het is nog niet helemaal duidelijk of de bonden een stakingsdag gaan organiseren, maar als dat het geval is dan is 6 november hiervoor gereserveerd. In de herfstvakantie horen we of het door gaat en begin volgende week zal ik u op de hoogte brengen of de school dan ook dicht gaat.

Sluiting BSO

U heeft vast wel gelezen dat Op Stoom verschillende locaties gaat sluiten aan het eind van het schooljaar. Hierdoor komt een groep ouders van de Dreefschool in de problemen. Wij vinden dat deze organisatie de morele plicht heeft onderdak te zoeken voor de gedupeerde kinderen. Voor als nog houdt Op Stoom het bij deze mededeling. De Dreefschool gaat verschillende instanties benaderen, waaronder de gemeente en Op Stoom, om te komen tot een oplossing. Ik houd u op de hoogte.

Recycle Sint
Wij zullen niet gauw reclame maken voor andere organisaties, maar in het kader van de duurzaamheid vonden we onderstaand bericht van belang. Wie weet gaat een ouder dit oppikken en als dat het geval is hoor ik het graag voor het verloop van de verdere organisatie:
De pepernoten liggen alweer in de schappen en de kinderen zijn druk in de weer met verlanglijstjes voor de komst van de goedheiligman. Graag wil de Dreefschool een beweging onder de aandacht brengen: de Recycle Sint. Veel huishoudens hebben overdaad aan (plastic!) speelgoed, soms zelfs nog in de verpakking en dit heeft meer dan recht op een tweede, zo niet derde, leven. Waarom nieuwkopen als je ook kunt ruilen? De kinderen zijn vaak net zo blij met deze cadeaus. De Recycle Sint motiveert ouders om zelf speelgoed ruilmarkten te organiseren via een kant en klaar concept te vinden op www.recyclesint.org. Doe je mee?
Dit initiatief komt vanuit een ouder op de Vondelschool om het Sinterklaasfeest slim & duurzaam te maken om zo allemaal een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Vorig jaar zijn er al 35,000 stukken speelgoed geruild met een waarde van meer dan euro 1,000,000. Voor meer informatie kun je Carlijn Neelissen benaderen via recyclesint@brandingabetterworld.com

Kinderboekenweek

Vandaag sluiten we de Kinderboekenweek af. We hebben veel gedaan rond het leuke thema “Op reis”. Kinderen hebben verhalen en tekeningen gemaakt en een deskundige jury gaat de komende week een Gouden Griffel en een Gouden Penseel uitreiken. Het Hazeltje heeft alle klassen deze week een boek cadeau gedaan, hartelijk dank.

Leerlingraad

Vorige week is de eerste bijeenkomst van de leerlingraad geweest. De kinderen waren goed voorbereid, met bespreekpunten en schriftjes om aantekeningen in te maken. Ze hadden goed nagedacht, en kwamen met een aantal goede punten. Een daarvan heeft betrekking op de fietsenstallingen. De kinderen merkten op dat er ouders zijn die hun fiets bij de Kleine Hout in de rekken stallen. Hierdoor kunnen de kinderen hun fiets niet (goed) kwijt. Aan de Dreefkant werd opgemerkt dat veel ouders vaak onder het afdakje van de fietsenstalling staan te wachten. Hierdoor wordt de doorgang geblokkeerd en kunnen de kinderen er niet goed door. Zo hadden ze nog een paar andere punten, die we hier op school zullen meenemen. Heel fijn om te merken dat de kinderen zo betrokken zijn bij hun school.

Namens het team wens ik u een fijn weekend.

Met vriendelijke groeten,

Jan Vos van Marken.