1 oktober 2019

4 oktober schoolfotograaf
4 oktober kinderpanel

Beste ouders/ verzorgers,

Afgelopen woensdag heb ik met de aanwezige klassenouders de eerste vergadering gehad. Er volgen er nog twee dit schooljaar. We hebben de afspraken en taken doorgenomen. De klassenouders die er niet waren moeten even nakijken of zij aangemeld staan in Schoudercom. Als vertegenwoordiger van de klas krijg je extra rechten, je kunt dan makkelijk bijvoorbeeld rijouders regelen enz.. Volgende week vrijdag zijn de kinderen aan de beurt. In de groepen 5 t/m 8 wordt komende week een klassenvertegenwoordiger gekozen die namens de klas wensen en ideeën kenbaar maakt aan de directie van de school.

Fotograaf
De schoolfotograaf komt donderdag 3 oktober op de Kleine Houtweg en vrijdag 4 oktober op de Dreef.
De foto´s van broertjes/zusjes worden ´s middags direct uit school gemaakt. Donderdag 3 oktober om 15.00 uur op de KH en vrijdag 4 oktober om 12.00 uur op de Dreef. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De groepen 1-2 gaan zoals gebruikelijk in het voorjaar op de schoolfoto. Tegen die tijd ontvangt u hierover bericht.

Materialen gevraagd voor de mixmiddag
De komende drie vrijdagmiddagen worden de kinderen van de groepen 5 t/m 8 gemixt.
De leerkrachten verzorgen voor hen allerlei soorten workshops op het gebied van onder andere creativiteit, natuur, cultuur en techniek. Voor deze middagen zijn we op zoek naar verschillende materialen. Heeft u onderstaande materialen voor ons, zou u die dan voor woensdag as. mee naar school willen geven, wij zijn er heel blij mee.

- Breinaalden (indien alleen te leen, graag voorzien van naam en klas van uw kind)
- Kurken
- Oude kranten
- Wol

Excursie Haarlemmer Hout groepen 7
De groepen 7 hebben deze week een excursie gehad naar de Haarlemmer Hout. Bij de Houthoeve kregen ze uitleg over de melkproductie van koeien en de uitstoot van
stikstof door mest van koeien (actueel onderwerp, bij Nieuwsbegrip hebben ze een tekst over stikstof behandeld, uw kind kan u nu van alles hierover vertellen).
Bij het monument van Hildebrand werden ze opgewacht door Hortense, de vrouw van Lodewijk Napoleon. Zij vertelde de kinderen over de broer van Napoleon die korte tijd ons land bestuurde en woonde in het Provinciehuis. Hortense gaf de groepen 7 ook uitleg over de beelden bij de fontein die figuren uit het boek Camera Obscura voorstellen.
Op het grote veld voor het Provinciehuis deden de kinderen een spel waardoor duidelijk werd hoe de voedselketens van dieren in de Hout werken.
Tot slot werd er in de Muziekkoepel muziek gemaakt met onder andere blaadjes en trommels. Daarna moest de schat worden gezocht met de gevonden coördinaten. Of één van de klassen een prijs gewonnen heeft weten we nog niet, er werd ook gekeken naar groepen die goed samenwerkten en dat hebben onze kinderen zeker goed gedaan!

Namens de collega’s wens ik u een fijn weekend.

Met vriendelijke groeten,

Jan Vos van Marken.