Weekbrief 5 (15-10-2021)
October 15, 2021

Agenda

15 oktober: Middag groepen 5 t/m 8 vrij
18 t/m 22 oktober: Herfstvakantie
25 oktober: Studiedag: kinderen van groep 1 t/m 8 vrij
3 november: Groepen 8 schaatsen iedere woensdag in november
8 november: Voortgangsgesprekken gr. 8
19 november: Studiedag: kinderen van groep 1 t/m 8 vrij

 

Beste ouders,

 

Wat een gezellige periode hebben we achter de rug! In deze weekbrief heel veel leuke foto’s en berichten zoals de opening van de kinderboekenweek en de winnaars van de Vossenjacht.
Na de vakantie krijgt u een update over de lokalen die verbouwd gaan worden en over de vernieuwde rekenmethode WIG-5.
We gaan nu eerst genieten van een weekje vakantie!

 

Winnaars Vossenjacht
Wat een enorme opkomst was er bij de Vossenjacht! Veel enthousiasme bij de kinderen en de ouders. Ook de collega’s hadden er extra veel zin in dit jaar, iedereen had extra zijn best gedaan om de kinderen te verrassen.
Dit jaar was de zin: "Het allermooiste wat je kunt is jezelf". Uit alle goede oplossingen zijn 3 prijswinnaars getrokken, uit elke bouw is 1. De winnaar kreeg een heerlijke taart voor het hele gezin of voor de klas.

De winnaars zijn:

Jada uit groep 3a
Melle uit groep 5b
Benjamin uit 7b

Van harte gefeliciteerd!

Inline image

 

Vanuit de OR
Wat zijn we blij dat we dit jaar weer met een échte traditionele Dreefschool activiteit van start mochten gaan.
We hebben met heel veel plezier onze bijdrage geleverd aan de Vossenjacht en wát hebben we veel blije kinderen met hun ouders voorbij zien komen. Volgens ons was de opkomst heel erg hoog en was het een groot succes voor de kinderen én de ouders.
De Vossenjacht heeft ons enthousiasme weer goed aangewakkerd en we zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de naderende feestdagen. Het lijkt nog ver weg maar morgen begint alweer de herfstvakantie en voor we het weten is de Sint alweer in het land…
We houden jullie via deze weg zo nu en dan op de hoogte van de activiteiten waarbij wij betrokken zijn, zodat jullie een beetje kunnen meegenieten.
We wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie!

 

Inline image Inline image

 

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is op beide locaties geopend met een dans voorstelling van de groepen 7 op het liedje van de kinderboekenweek.
Heerlijk weer wat bruis in de school, natuurlijk bleven alle leerlingen lekker hangen om samen te genieten!
In zelfgebouwde hutten en leeshoekjes hebben de kinderen van 7B op woensdag de kleuters uit 1/2 C verwelkomd en voorgelezen.
Hier de sfeerfoto's van een heel gezellig en geslaagd leeskwartiertje!

 

Inline image Inline image

 

Inline image Inline image

 

Afsluiting kinderboekenweek
Vandaag hebben we een geslaagde kinderboekenweek afgesloten. Er is lekker veel gelezen in nieuwe boeken, maar ook in de klassiekers. Er is gezongen en gedanst op het lied 'Ik word lekker wat ik wil'. Meerdere ouders zijn op school geweest om aan de kinderen te vertellen over hun beroep. Jullie zijn een grote inspiratiebron voor de kinderen! De Gouden Griffels en de Gouden Penselen zijn vandaag uitgereikt door Manouk. De winnaars zijn:
-Gouden Penseel Dreef: Sam uit 1/2 C
-Gouden Griffel Dreef: Lizzie uit 6B
-Gouden Penseel KH: Jola uit 3B
-Gouden Griffel KH: Arthur uit 8C
Hartelijke groep, ook namens de boekenclub,
Odile


Leuk uitje in de herfstvakantie

 

https://museumnachtkids.nl/haarlem/ 

HAARLEMSE AVONTURIERS OPGELET!
Op zaterdag 23 oktober 2021 is het zover: we gaan met alle kids op expeditie door de musea van Haarlem. Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar doen de deelnemers van 17.00 tot 22.00 uur hun deuren voor jullie open.
Door middel van een exclusief programma kunnen kinderen spelenderwijs de kunst en cultuur van Haarlem ontdekken. Klik hier om te zien welke musea en culturele instellingen er mee doen aan Museumnacht Kids Haarlem 2021.
Ik ben vrijwilliger bij Museum Haarlem en sta op de eerste etage bij:
MET DE HAARLEMSE MUG TERUG IN DE TIJD
Ga mee op expeditie door de tijd en ontdek de geschiedenis van Haarlem. Hoe werd vroeger een boef gestraft? Ervaar hoe zwaar een kanonskogel weegt en kom kijken hoe de weeskinderen gekleed gingen! Als je de expeditie hebt volbracht, ontvang je een leuke verrassing.
Groeten, Elsa (leerkracht groep 6)

 

Inline image

 

Fijne herfstvakantie, tot 26 oktober!
Namens het team van de Dreefschool

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences