Onze school

Hier vindt u algemene informatie over de Dreefschool, zoals de schooltijden en teaminformatie

Ouders

Alle informatie voor ouders zoals de jaarkalender van onze school en de weekbrief zijn hier te vinden.

SchouderCom

Elke klas laat hier weten wat ze hebben gedaan en meemaken. En wat er in de planning staat.

Als ouder op zoek naar het beste onderwijs voor uw kind wilt u een zorgvuldige keuze kunnen maken. Elk kind is immers anders en u wilt het beste voor uw kind.

Wij zijn ons bewust dat kinderen verschillen en als school willen we heel graag inspelen op de diversiteit van kinderen, omdat in de wereld waarin ze groot worden die diversiteit ook zo waardevol en zo nodig is

Weekbrief 5 (15-10-2021)

Agenda

15 oktober: Middag groepen 5 t/m 8 vrij
18 t/m 22 oktober: Herfstvakantie
25 oktober: Studiedag: kinderen van groep 1 t/m 8 vrij
3 november: Groepen 8 schaatsen iedere woensdag in november
8 november: Voortgangsgesprekken gr. 8
19 november: Studiedag: kinderen van groep 1 t/m 8 vrij

 

Beste ouders,

 

Wat een gezellige periode hebben we achter de rug! In deze weekbrief heel veel leuke foto’s en berichten zoals de opening van de kinderboekenweek en de winnaars van de Vossenjacht.
Na de vakantie krijgt u een update over de lokalen die verbouwd gaan worden en over de vernieuwde rekenmethode WIG-5.
We gaan nu eerst genieten van een weekje vakantie!

 

Winnaars Vossenjacht
Wat een enorme opkomst was er bij de Vossenjacht! Veel enthousiasme bij de kinderen en de ouders. Ook de collega’s hadden er extra veel zin in dit jaar, iedereen had extra zijn best gedaan om de kinderen te verrassen.
Dit jaar was de zin: "Het allermooiste wat je kunt is jezelf". Uit alle goede oplossingen zijn 3 prijswinnaars getrokken, uit elke bouw is 1. De winnaar kreeg een heerlijke taart voor het hele gezin of voor de klas.

De winnaars zijn:

Jada uit groep 3a
Melle uit groep 5b
Benjamin uit 7b

Van harte gefeliciteerd!

Inline image

 

Vanuit de OR
Wat zijn we blij dat we dit jaar weer met een échte traditionele Dreefschool activiteit van start mochten gaan.
We hebben met heel veel plezier onze bijdrage geleverd aan de Vossenjacht en wát hebben we veel blije kinderen met hun ouders voorbij zien komen. Volgens ons was de opkomst heel erg hoog en was het een groot succes voor de kinderen én de ouders.
De Vossenjacht heeft ons enthousiasme weer goed aangewakkerd en we zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de naderende feestdagen. Het lijkt nog ver weg maar morgen begint alweer de herfstvakantie en voor we het weten is de Sint alweer in het land…
We houden jullie via deze weg zo nu en dan op de hoogte van de activiteiten waarbij wij betrokken zijn, zodat jullie een beetje kunnen meegenieten.
We wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie!

 

Inline image Inline image

 

Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek is op beide locaties geopend met een dans voorstelling van de groepen 7 op het liedje van de kinderboekenweek.
Heerlijk weer wat bruis in de school, natuurlijk bleven alle leerlingen lekker hangen om samen te genieten!
In zelfgebouwde hutten en leeshoekjes hebben de kinderen van 7B op woensdag de kleuters uit 1/2 C verwelkomd en voorgelezen.
Hier de sfeerfoto's van een heel gezellig en geslaagd leeskwartiertje!

 

Inline image Inline image

 

Inline image Inline image

 

Afsluiting kinderboekenweek
Vandaag hebben we een geslaagde kinderboekenweek afgesloten. Er is lekker veel gelezen in nieuwe boeken, maar ook in de klassiekers. Er is gezongen en gedanst op het lied 'Ik word lekker wat ik wil'. Meerdere ouders zijn op school geweest om aan de kinderen te vertellen over hun beroep. Jullie zijn een grote inspiratiebron voor de kinderen! De Gouden Griffels en de Gouden Penselen zijn vandaag uitgereikt door Manouk. De winnaars zijn:
-Gouden Penseel Dreef: Sam uit 1/2 C
-Gouden Griffel Dreef: Lizzie uit 6B
-Gouden Penseel KH: Jola uit 3B
-Gouden Griffel KH: Arthur uit 8C
Hartelijke groep, ook namens de boekenclub,
Odile


Leuk uitje in de herfstvakantie

 

https://museumnachtkids.nl/haarlem/ 

HAARLEMSE AVONTURIERS OPGELET!
Op zaterdag 23 oktober 2021 is het zover: we gaan met alle kids op expeditie door de musea van Haarlem. Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar doen de deelnemers van 17.00 tot 22.00 uur hun deuren voor jullie open.
Door middel van een exclusief programma kunnen kinderen spelenderwijs de kunst en cultuur van Haarlem ontdekken. Klik hier om te zien welke musea en culturele instellingen er mee doen aan Museumnacht Kids Haarlem 2021.
Ik ben vrijwilliger bij Museum Haarlem en sta op de eerste etage bij:
MET DE HAARLEMSE MUG TERUG IN DE TIJD
Ga mee op expeditie door de tijd en ontdek de geschiedenis van Haarlem. Hoe werd vroeger een boef gestraft? Ervaar hoe zwaar een kanonskogel weegt en kom kijken hoe de weeskinderen gekleed gingen! Als je de expeditie hebt volbracht, ontvang je een leuke verrassing.
Groeten, Elsa (leerkracht groep 6)

 

Inline image

 

Fijne herfstvakantie, tot 26 oktober!
Namens het team van de Dreefschool

Weekbrief 4 (01-10-2021)

Agenda

6 oktober: Start kinderboekenweek
7 oktober: Vossenjacht
7 oktober: Schoolfotograaf locatie Kleine Houtweg gr 3 t/m 8
8 oktober: Schoolfotograaf locatie Dreef gr 3 t/m 8
8 oktober: 11.00 ouderpanel, Dag van de duurzaamheid
15 oktober: Middag groepen 5 t/m 8 vrij
18 t/m 22 oktober: Herfstvakantie
25 oktober: Studiedag: kinderen van groep 1 t/m 8 vrij
3 november: Groepen 8 schaatsen iedere woensdag in november
8 november: Voortgangsgesprekken gr. 8
19 november: Studiedag gr. 1 t/m 8; kinderen zijn vrij

 

Beste ouders,

 

Gelukkig kunnen wij weer heel veel activiteiten organiseren met elkaar! De komende periode staan de kinderboekenweek, de vossenjacht en de schoolfotograaf gepland.
Op 8 oktober is het de Dag van de duurzaamheid; de groepen 7 krijgen een interessant gastcollege door een vader van school.
Het thema van de kinderboekenweek is “Worden wat je wil”, een aantal ouders komt in de groepen vertellen over hun beroep. Ontzettend fijn en positief dat leerlingen weer geinspireerd raken door de wereld buiten de schooldeuren.
Vorig schooljaar zijn de leerlingen van de groepen 8 benaderd om mee te werken aan een kunstwerk op de Dreef. Dit kunstwerk wordt op 14 oktober om 16.00uur onthuld. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. We plaatsen de volgende weekbrief een foto van de bijeenkomst en natuurlijk ook van het kunstwerk.

 

Inline image

 

Kamp-cup door de hulpouders: Mark, Jeroen, Minke en Jitske
Ook dit jaar is de “kamp-cup” weer uitgereikt aan één van de groepen acht. De kinderen kunnen tijdens kamp medailles verdienen met sport en spel, maar ook door goed samen te werken, lief te zijn voor een ander én natuurlijk door het helpen van de leerkrachten en hulpouders, bijvoorbeeld bij de corveetaken (ze weten nu heel goed hoe ze moeten afruimen, afwassen, afdrogen, opruimen en vegen ;-)
De kinderen (en vooral ook de juffen) zijn niet alleen erg fanatiek in deze medaillestrijd, ze worden ook steeds inventiever. We zagen prachtig versierde (en heel soms ook opgeruimde) kamers, er waren heel wat mooie acts op de bonte avond met 3 charmante presentatrices, er werd zelf gekookt, lekker in de modder gerold, met zijn allen vroeg op het veld paraat gestaan voor de ochtendgymnastiek en er was ook een aantal jarigen, die door 81 kids werden toegezongen.
Dit jaar heeft groep 8a van juf Kim en juf Marjon de wisselbeker gewonnen met maar liefst 67 medailles! Naast de beker, die het hele jaar in de klas mag staan, kregen zij lekkere taart. De andere klassen werden ook getrakteerd, want: zonder verliezers, geen winnaars!
Wij hebben genoten van het schoolkamp met alle gezellige, lieve, enthousiaste en grappige kids!

 

Inline image

 

Ouderpanel
De klassenouders vormen samen het ouderpanel van de school. Bij deze nodig ik jullie van harte uit om op vrijdag om 11.00uur naar de locatie Kleine Houtweg te komen voor de eerste bijeenkomst van dit schooljaar.

 

Inline image

 

Kinderboekenweek
Op woensdag 6 oktober start de landelijke Kinderboekenweek met het thema ‘Worden wat je wil’. Op de Dreefschool laten een paar enthousiaste kinderen uit groep 7 het bijpassende dansje van onze muziekmethode ‘123-zing’ zien. Ze zijn al druk aan het oefenen!
De vossenjacht op donderdag 7 oktober sluit ook aan bij het thema van de Kinderboekenweek. In de klassen lezen we deze week heel veel en besteden we extra aandacht aan boeken.
Iedere groep heeft van de Ouderraad een mooi boek uit mogen kiezen. Heel erg bedankt!
Als u in de boekwinkel een boek koopt voor minimaal €12,50, dan krijgt uw kind het Kinderboekenweekgeschenk. De kinderen kunnen ook dit jaar weer meedoen aan de teken- en schrijfwedstrijd. Iedere groep stuurt de mooiste tekening of verhaal in naar de jury om mee te dingen naar de Gouden Griffel en het Gouden Penseel. In de volgende nieuwsbrief komen de winnaars.

 

Fotograaf 7 en 8 oktober
Donderdag 7 en vrijdag 8 oktober komt de schoolfotograaf voor de groepen 3 t/m 8. Op donderdag is de fotograaf aanwezig op de Kleine Houtweg en vrijdag op de Dreef. De kinderen uit de groepen 1/2 zijn later dit jaar aan de beurt. 

Op donderdag en vrijdagmiddag kunnen de broertjes en zusjes met elkaar op de foto.
Op donderdag 7/10 is dit op de locatie Kleine Houtweg en op vrijdag 8/10 op de locatie aan de Dreef. Via onderstaande link kunt u inschrijven in de online agenda. Invullen kan om de 2 minuten. U krijgt een bevestiging van de afspraak.

 

We verzoeken u om kort voor de afgesproken tijd op school te komen, dit om drukte in het gebouw te voorkomen.
https://agenda.schoolfotosonline.nl (mocht de link niet werken, dan kopieren in de menubalk)

 

Vossenjacht 7 oktober 18.15uur
Donderdag 7 oktober is het weer tijd voor onze jaarlijkse traditie: de vossenjacht. Alle meesters en juffen staan vanaf 18.15u verkleed in de stad. De kinderen gaan met hun ouders op zoek naar alle `vossen`. De kinderen verzamelen de letters die de leerkrachten bij zich hebben en maken daarvan een zin. De ouderraad deelt op het Schelpenpad een plattegrond uit en een formulier waarop de letters kunnen worden ingevuld. De oplossing kan uiterlijk om 19.40u worden ingeleverd bij de ouderraad.
Denkt u aan het meenemen van een pen/potlood?
De kinderen vinden het altijd ontzettend leuk om hun meester of juf verkleed te zien in de stad. Laten we er een leuke avond van maken!

 

Fijn weekend!


Namens het team van de Dreefschool

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences